EU zal naar verwachting vrijwillige certificatieschema’s m.b.t. RED II erkennen

Op 3 februari heeft RED II Committee on the Sustainability of Biofuels, Bioliquids and Biomass Fuels een positief advies uitgebracht voor de erkenning van 13 vrijwillige richtlijnen onder RED II, waaronder ISCC EU en REDcert. De RED II wetgeving is bijgewerkt en intussen hebben de meeste schema’s deze wijzigingen verwerkt. De officiële erkenning door het Europese Commissie zal naar verwachting later dit jaar plaatsvinden.

ISCC EU- en REDcert-audits worden al uitgevoerd volgens de eisen van RED II. De schema’s hebben de wettelijke eisen voor biobrandstoffen, biovloeistoffen en biomassabrandstoffen opgenomen in hun eisen. De erkenning door de commissie betekent niet dat voldoen aan richtlijnen een vereiste is. Het is ook mogelijk om niet-erkende richtlijnen te gebruiken zolang deze de vereiste garanties hebben.

Niet alleen voor ISCC en REDcert is een positief advies uitgebracht. Ook 2BSvs, Better Biomass, Bonsucro EU, KZR INiG, Red Tractor, RSB EU RED, RTRS EU RED, SQC, TASCC, UFAS en SURE zullen naar verwachting worden erkend.

Heeft u vragen over RED II, Better Biomass, RedCert of ISCC EU? Neem gerust contact met ons op!

Blijf op de hoogte