Nieuwe regels rondom het melden van maximale residu limieten gewasbeschermingsmiddelen

De regels rondom maximale residu limieten (MRL’s) van gewasbeschermingsmiddelen in diervoeders en levensmiddelen zijn gewijzigd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft daarvoor een vooraankondiging rondgestuurd. De wijzigingen zijn per direct ingegaan.

​Met de nieuwe regels mogen bedrijven rekening houden met de meetonzekerheid in analyseresultaten van gewasbeschermingsmiddelen In het verleden was dat niet toegestaan. Op dit moment is nog het een en ander onduidelijk over de implementatie van de nieuwe regels. Zo wordt er gesproken over uitzonderingen voor stoffen met bepaalde gevaarlijke eigenschappen. De richtlijnen voor deze uitzonderingen zijn op dit moment nog niet duidelijk. Zodra er meer nieuws is zullen we dat ook hier delen.

Schouten Advies volgt deze ontwikkelingen op de voet en wij zullen u daarvan op de hoogte houden. Heeft u intussen vragen? Schouten Advies staat voor u klaar! U kunt contact opnemen via dit formulier of contact zoeken met uw vaste consultant.

Blijf op de hoogte