Focus365

met focus365 wordt kwaliteit beheersbaar!

 

Focus365 is hét digitale kwaliteitszorgsysteem van Schouten Advies, speciaal ontwikkeld voor de Agro- en Foodsector. Met Focus365 is er geen gedoe meer met papieren documenten; werken met oude versies behoort tot het verleden, en het systeem is altijd en overal toegankelijk met alle vertrouwde programma’s. Focus365 staat altijd voor u klaar!

Schouten Advies heeft met veel zorg en expertise gewerkt aan een programma dat het kwaliteitszorgsysteem eenvoudiger en beheersbaarder maakt. Het team van Schouten Advies stelde de hoogste eisen aan de tool, met als doel dat de applicatie draait op betrouwbare en veilige software en 24 uur per dag overal toegankelijk en overzichtelijk is. Maar vooral dat handelingen, acties en opvolging altijd uitvoerbaar en controleerbaar zijn.

 

Dé tool voor kwaliteitsbeheer

Focus365 is een online tool voor kwaliteitsbeheer die gebruikers de juiste ondersteuning biedt om de kwaliteitsborgingsprocessen goed te kunnen beheren. Het systeem is gebouwd op MS SharePoint365 en wordt gehost in de Microsoft Cloud. Door het gebruik van Focus365 beheren en optimaliseren organisaties de kwaliteitsdocumenten en datastromen gemakkelijk en overzichtelijk, met de zekerheid dat er altijd met het actuele document wordt gewerkt. Oude documenten worden automatisch gearchiveerd zodra een nieuwe versie wordt geactiveerd door één druk op de knop. Door deze werkwijze is het in een handomdraai te zien wat er is veranderd. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan documenten werken.

 

Overal online

Inloggen op Focus365 om toegang te verkrijgen tot het kwaliteitshandboek is mogelijk vanaf elk device met internetverbinding, of dit nu een vaste computer, telefoon, tablet of laptop is. Met een Microsoft-account en de juiste licentie kan er op elk moment en elke locatie worden ingelogd. Per gebruiker kunnen de rechten worden ingesteld, zoals de eigen site met de bijbehorende modules, documenten en apps. Gebruikers kunnen onderverdeeld worden in teams zoals inkoop, kwaliteit of productie.

Focus365 is modulair opgezet. Dit betekent dat de tool bestaat uit zes modules die apart van de basismodule Basis+Kennisweb (het kwaliteitshandboek) kunnen worden afgenomen. Het digitale kwaliteitssysteem kan specifiek worden opgebouwd naar de behoeften en wensen van uw organisatie:

 

Module Basis en Kennisweb

Deze module bestaat uit het digitale kwaliteitshandboek, opgemaakt met de vertrouwde Office-programma’s Word en Excel. Het kwaliteitshandboek heeft een indeling die overzichtelijk is opgedeeld volgens het Cirkel van Deming-principe: Plan-Do-Check-Act conform de ISO-normeisen. Deze module is inclusief Kennisweb, een uitgebreide databank zodat u altijd de juiste wet- en regelgeving bij de hand heeft.

 

Klachten en afwijkingen

Met de Focus365-module Klachten en afwijkingen worden tekortkomingen, klachten en afwijkingen eenvoudig vastgelegd, gerubriceerd en intern opgevolgd. Verbetermaatregelen kunnen aan een werknemer gekoppeld worden voor opvolging en/of afhandeling, zodat geen klacht of afwijking meer blijft liggen. Samen met Focus365 zorgt u ervoor dat uw kwaliteitsafdeling doorlopend wordt verbeterd.

 

Inspectie

Deze module wordt gebruikt voor het uitvoeren en registreren van inspecties op de werkvloer, zoals hygiënerondes of houdbaarheidscontroles. Omslachtige formulieren zijn niet meer nodig; resultaten worden rechtstreeks ingevoerd via een mobiele telefoon, tablet of ander device, en kunnen gemakkelijk worden opgevolgd door de juiste persoon.

 

Inkoop

In deze module worden gegevens, zoals producten en certificeringen van leveranciers van producten en diensten, vastgelegd. Zo heeft u altijd paraat of uw leverancier voldoende gecertificeerd is en of de ontvangen producten aan de specificaties voldoen. Door een koppeling met de GMP+ database is dit aspect gemakkelijk te controleren. In samenwerking met de module Klachten en Afwijkingen kunt u ook klachten over leveranciers eenvoudig opvolgen.

 

Planning

In de module Planning worden activiteiten ingepland, bewaakt en uitgevoerd, zoals analyseprogramma’s, reinigings- en onderhoudswerkzaamheden, kalibraties van weeg- en meetmiddelen, de planning van audits, controles en inspecties. Bij gebruik van de module Planning is het bijna onmogelijk dat een activiteit in de vergetelheid raakt.

 

Audits

Bedrijven in de Food- en Feed-keten, alsook arbeidsveiligheid, hebben regelmatig te maken met diverse audits die worden afgenomen door certificatie-instellingen, overheidsinstanties, klanten en/of opdrachtgevers. Met de module Audits kunnen de bevindingen van audits eenvoudig worden vastgelegd en opgevolgd.

Focus365 is het ideale samenwerkingsplatform om het kwaliteitssysteem op een gemakkelijke en beheersbare manier naar een hoger niveau te tillen

Wilt u de kracht van Focus365 ervaren? Neem dan contact met ons of uw consultant op. Of wilt u hier meer over weten?

Schuif dan aan bij één van onze vrijblijvende Webinars waarin helder en duidelijk wordt verteld wat Focus365 voor uw organisatie kan betekenen.  Ook als u al Focus365 heeft, kan het volgen van een Webinar een aangename opfriscursus zijn.