Diensten/ kwaliteitssystemen

SecureFeed publiceert tweede versie pesticidewijzer

SecureFeed heeft een tweede versie van de Pesticidewijzer gepubliceerd. In het document wordt beschreven hoe analyseresultaten als het gaat om gewasbeschermingsmiddelen in voedermiddelen worden beoordeeld. De pesticidewijzer is samen met andere partijen van het MRL-overleg, zoals Nevedi en het Comité van Graanhandelaren, opgesteld. Ook de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid hebben meegelezen. Voor leden van SecureFeed was dit document al even beschikbaar, maar het is nu openbaar gemaakt.

De wijzer loopt stap voor stap door de relevante wetgeving. Die wetgeving, zoals EU richtlijn 2002/32 en EU verordening 396/2005, is namelijk niet altijd even helder over hoe de maximale residulimieten geïnterpreteerd moeten worden voor voedermiddelen. Volgens SecureFeed zorgt de pesticidewijzer voor “een geharmoniseerde benadering voor de borging van voeder- en voedselveiligheid,” terwijl onnodige afkeur en daarmee verspilling van voedermiddelen wordt voorkomen.

Er is ook een Engelstalige versie van de pesticidewijzer, deze kunt u hier vinden. Heeft u toch nog vragen over residuen van pesticides in voedermiddelen? Neem dan contact op met Schouten Advies.

"

"Doordat de training in-company werd gegeven, was deze goed toegespitst op onze bedrijfspraktijk”
ABZ Diervoeding

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.