Dit zijn de belangrijkste veranderingen in IFS Food versie 7

IFS heeft versie 7 van IFS Food gepubliceerd. De implementatie van de nieuwe standaard is voor alle gecertificeerde bedrijven verplicht vanaf zomer 2021. Voor een aantal uitzonderingen geldt een eerdere datum. Hieronder bespreken we de belangrijkste wijzigingen.

Om de administratieve last van bedrijven te verminderen, is bij IFS Food 7 de focus op de praktijk komen te liggen. Dat betekent dat er minder documentatie en registraties nodig zijn. Dat zie je in de standaard al snel terug: versie 7 heeft 15% minder eisen dan de vorige editie.

Assessments

Enkele definities zijn aangepast in de nieuwe standaard. Zo heet een audit nu assessment en zijn er nieuwe definities voor outsourcing. Belangrijk om te weten is dat elk derde IFS-certificeringsassessment onaangekondigd plaatsvindt. Vanaf 1 mei 2021 wordt IFS Food versie 7 gebruikt voor deze onaangekondigde assessments.

Daarnaast moeten leveranciers in het Europese Economische Gebied en in het Verenigd Koninkrijk een Global Location Number (GLN) hebben. Een GLN is een uniek nummer waarmee bedrijfslocaties kunnen worden aangeduid. Meer weten? Bekijk dan de website van GS1, de uitgever van GLNs.

Zomer 2021

De implementatie wordt verplicht voor alle gecertificeerde bedrijven vanaf 1 juli 2021. U kunt zich al vanaf 1 maart 2021 laten auditen met deze nieuwe standaard. Er zijn enkele uitzonderingen op deze deadline. Deze vindt u hier.

U heeft dus nog een paar maanden, maar er is wel werk aan de winkel. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Blijf op de hoogte