VLOG Standaard versie 20.02: dit moet u weten

VLOG heeft een nieuwe standaard gepubliceerd, versie 20.02. Deze editie is vanaf 1 januari verplicht voor alle bedrijven die VLOG gecertificeerd zijn of willen worden. Hieronder de belangrijkste veranderingen.

Wat als eerste opvalt is dat de term ‘mengvoeder’ is vervangen met ‘alle types voeder’ of met ‘mengen/malen van voeders’. In de praktijk zal dit niet veel veranderen, maar daardoor wordt de bewoording van de standaard wel meer omvattend. Daarnaast moet er meer geanalyseerd en bemonsterd worden. Deze extra eisen gelden vanaf de 300.000 ton voeder per jaar. Voor iedere 100.000 daarboven moeten twee of vijf extra analyses worden uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor een gedeelte van die honderdduizend ton. Ook is er voor handel zonder opslag en transport geen bemonsterings- en keuringsplicht meer.

In versie 20.02 valt de verkoop van- en handel in olie die tijdens het productieproces wordt gebruikt om stof te verminderen niet meer onder de VLOG standaard. Als laatste is de risico indeling uit de nieuwe VLOG standaard verwijderd. Helemaal verdwenen is de indeling niet. Deze is in andere paragrafen opgenomen als uitgewerkte bemonstering- en analyse verplichting.

U kunt de hele VLOG-standaard hier vinden. De checklist van de revisie staat hier.  Heeft u vragen over de nieuwe standaard of over VLOG in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte