Diensten/ kwaliteitssystemen

Etikettering

Een etiket is niet alleen een mooi plaatje op uw product, het is ook aan allerlei complexe regels en wetten verbonden. Verkeerde etiketten zorgen dan ook geregeld voor recalls of boetes. Zorgdragen voor juiste etikettering kan een flinke uitdaging zijn.

Schouten Advies heeft experts in huis die u van dienst kunnen helpen met etikettering. Het opstellen van een etiket kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Met behulp van uw specificatie stellen wij een document op met daarin alle verplichte vermeldingen. Dit document kunt u vervolgens gebruiken als basis voor uw ontwerp. In overleg kunnen wij uw etiket in meerdere talen opstellen.

Het is ook mogelijk om een bestaand etiket door ons te laten beoordelen. Wij toetsen uw etiket aan de geldende wet- en regelgeving en sturen u een rapport met aanbevelingen. Uw etiket wordt altijd getoetst aan de Europese Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten en de additieven worden gecontroleerd aan de hand van de Verordening 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven. Dit kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld Warenwetbesluiten en klanteneisen.

Neem contact op met de consultants van Schouten Advies voor vrijblijvende informatie met betrekking tot etikettering van levensmiddelen.

Training
Schouten Advies kan u ook ondersteunen in het opbouwen van capaciteit en kennis als het gaat om etikettering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden van een in-company training Etikettering te bespreken.

Weet u wat u wel en wat u niet op een etiket mag zetten? Wat u mag claimen over uw product? Of wat de verschillen tussen etiketten voor levensmiddelen en voor diervoeders zijn?
Volg een van onze trainingen

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.