Diensten/ kwaliteitssystemen

FOCUS

FOCUS is het digitale kwaliteitszorgsysteem van Schouten Advies, speciaal ontwikkeld voor de agro-food sector. In FOCUS worden procedures, registraties, formulieren en andere documenten centraal beheerd. Daarnaast kunt, u waar u ook bent, uw kwaliteitssysteem via het internet benaderen. Of u nu met een tablet in de fabriek staat of met uw collega’s werkt aan het vernieuwen van uw kwaliteitshandboek, FOCUS zorgt ervoor dat uw kwaliteitssysteem beter beheersbaar wordt. Zo bespaart u tijd en geld en de zal kans op fouten verkleinen. Door versiebeheer, concepten en archivering van oude documenten heeft iedereen in uw organisatie beschikking over de laatste versie van het kwaliteitssysteem.

FOCUS is gebaseerd op het communicatie- en samenwerkingsplatform Microsoft SharePoint. FOCUS is zo ingericht dat een nieuwe gebruiker er snel mee aan de slag kan, maar voor de ervaren gebruiker kunnen de vele mogelijkheden die SharePoint biedt worden ontsloten.

FOCUS Modules
Binnen FOCUS heeft Schouten Advies een aantal modules ontwikkeld. U kunt zelf kiezen waar u en uw organisatie behoefte aan heeft.

FOCUS – Basis
FOCUS – Basis is de kern van uw kwaliteitszorgsysteem. Hier vindt u uw kwaliteitshandboek, registraties en procedures. Door het versiebeheer kunt u in één oogopslag zien of u wel met de juiste versie van een document werkt. In overleg met de ontwikkelaars van FOCUS is er heel wat mogelijk. Zo kan FOCUS-Basis zo worden ingericht dat alleen werknemers voor wie een document van belang is, deze kunnen zien. Gebruikersrechten kunnen zo worden ingesteld dat alleen de juiste personen documenten kunnen lezen, aanmaken, wijzigen en/of goedkeuren. Ook kunnen gebruikers per mail worden geïnformeerd als er een nieuwe versie van een document, waar zij toegang toe hebben, is gepubliceerd.

Risicoanalyses kunnen met deze module digitaal worden uitgewerkt en beheerd. Indien gewenst, kan aan externe partijen toegang worden verleend. Denk bijvoorbeeld aan een certificatie instelling tijdens de voorbereidingen op een audit. FOCUS kan toegepast worden voor allerlei kwaliteitszorgsystemen, zoals HACCP, GMP+, BRC, IFS, ISO 9001, ISO 22000 of Arbo.

FOCUS – Planning
In de module Planning van FOCUS kunnen activiteiten worden ingepland, bewaakt en uitgevoerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een analyseprogramma, reinigings- en onderhoudswerkzaamheden, kalibraties van weeg- en meetmiddelen of de planning van audits, controles en inspecties. Het systeem kan zodanig worden ingesteld dat gebruikers per mail worden geïnformeerd over uit te voeren activiteiten. Als de activiteiten zijn uitgevoerd, is het mogelijk om dit te registreren in FOCUS – Planning. Zo heeft u bijvoorbeeld al uw kalibraties overzichtelijk op één plek staan.

FOCUS – Verbeteren
In de FOCUS module Verbeteren worden tekortkomingen, klachten en afwijkingen vastgelegd en gerubriceerd. Verantwoordelijke personen worden aangewezen en betrokken bij de verbeteracties. Verbetermaatregelen kunnen worden ingepland en beheerd. De status van een klacht of afwijking wordt eenduidig vastgelegd. Van klachten en afwijkingen kunnen overzichtelijke lijsten worden gemaakt, zodat de voortgang van corrigerende maatregelen kan worden bewaakt. Zo verliest u nooit meer een klacht of verbeterpunt uit het oog.

FOCUS – Kennisweb
Bij Schouten Advies is veel kennis en informatie aanwezig over de wetgeving in de agro-food sector. Denk hierbij aan de wettelijke aspecten met betrekking tot levensmiddelen, diervoeders of dierlijke bijproducten, maar ook als het gaat om arbeidsomstandigheden, gevaarlijke stoffen of biociden. Al deze informatie is gecentraliseerd in het FOCUS-Kennisweb. Naast wettelijke aspecten, is in het FOCUS-Kennisweb informatie vastgelegd over relevante kwaliteitssystemen, informatie over contaminanten en dergelijke zaken.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.