Diensten/ kwaliteitssystemen

Toetsing van RI&E in eigen beheer

Als u een RI&E in eigen beheer heeft uitgevoerd, dient deze in een aantal gevallen getoetst te worden door een gecertificeerd arbodeskundige. Wettelijk gezien dient de RI&E namelijk beoordeeld te worden op betrouwbaarheid, volledigheid en actualiteit. Schouten Advies kan uw RI&E toetsen.

 

Hoe gaat de toetsing in zijn werk?

De deskundige van Schouten Advies kijkt onder meer hoe de RI&E is uitgevoerd, of het Plan van Aanpak voldoet aan alle eisen en of de maatregelen de potentie hebben om het gewenste effect te bereiken. Van de uitkomsten van de toetsing wordt een rapportage opgesteld.

Een toetsing door Schouten Advies ziet er als volgt uit:

  • de RI&E en het Plan van Aanpak worden (voorafgaand aan het bezoek) beoordeeld;
  • er vindt een visuele beoordeling plaats op basis van een rondgang door het bedrijf;
  • u ontvangt een ondertekende rapportage met de uitkomsten van de toetsing.

 

 Moet ik mijn RI&E laten toetsen?

De RI&E dient dus in veel gevallen te worden getoetst door een arbodeskundige. Vraagt u zich af of dit ook geldt voor uw RI&E? De stelregel is eigenlijk vrij eenvoudig: wanneer u gebruikmaakt van een erkend branchespecifiek RI&E-instrument en minder dan 25 medewerkers in dienst heeft, komt u in aanmerking voor de toetsingsvrijstelling. In alle andere gevallen dient uw RI&E dus getoetst te worden. Op www.rie.nl vindt u een overzicht van alle RI&E-instrumenten die in aanmerking komen voor de toetsingsvrijstelling.  

Heeft u nog geen RI&E en laat u deze uitvoeren door een arbodeskundige van Schouten Advies? Dan is de RI&E na uitvoering ervan ook direct getoetst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Schouten Advies.

 

 

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.