Diensten/ kwaliteitssystemen

Workshops

Een van de grootste uitdagingen op het gebied van arbeidsveiligheid is om het onderwerp op de agenda te houden. Schouten Advies organiseert workshops om het veiligheidsbewustzijn van uw personeel te ontwikkelen en te behouden. Door middel van onder andere foto’s, casussen en (praktijk)opdrachten, wordt de werknemer gestimuleerd om na te denken over de eigen praktijksituatie. Zowel individueel als groepsgewijs worden kleine opdrachten gemaakt die naderhand worden besproken aan de hand van de eigen ervaringen. Door periodiek een workshop te organiseren kan de veiligheidscultuur van de organisatie en het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers worden versterkt. Afhankelijk van het onderwerp duurt een workshop 1 – 2 uur.

Schouten Advies kan voor u de volgende workshops verzorgen:

 • Arbeidsomstandigheden en veiligheid
  In deze workshop maken de cursisten kennis met arbeidsveiligheid. Door praktische oefeningen leren zij wat veilig en gezond werken inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. Een aantal arbeidsveiligheidsonderwerpen zoals orde en netheid, fysieke belasting en het herkennen van risico’s worden kort behandeld tijdens deze workshop.
 • Omgaan met gevaarlijke stoffen
  Deze workshop biedt handvatten voor medewerkers om veilig te werken met gevaarlijke stoffen. Cursisten leren de risico’s van gevaarlijke stoffen in uw organisatie herkennen. Door middel van praktische hulpmiddelen worden zij op toegankelijke wijze geïnformeerd over hoe ze het best om kunnen gaan met deze de gevaren en welke persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt moeten worden.
 • Fysieke belasting
  Tijdens deze workshop leren de cursisten onder andere welke vormen van fysieke belasting bestaan en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerde belasting. De workshop is praktisch ingericht en biedt handvatten om fysieke overbelasting te voorkomen. Stilzitten is niet mogelijk!
 • Gevaarlijke werkzaamheden
  Brandgevaarlijk werk, werken op hoogte en werken in besloten ruimtes zijn voorbeelden van werkzaamheden die extra risico’s met zich meebrengen. Naar aanleiding van uw bedrijfsspecifieke situatie krijgen medewerkers voorlichting en instructie over het veilig uitvoeren van gevaarlijk werk. Indien gewenst kan tijdens deze workshop ook een werkvergunningensysteem worden geïntroduceerd.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
  De werkgever is wettelijk verplicht persoonlijke beschermingsmiddelen aan te bieden aan medewerkers. Medewerkers zijn op hun beurt echter verplicht om de verstrekte middelen ook daadwerkelijk te gebruiken. In deze workshop leren medewerkers onder andere wat het belang is van PBM’s en voor welke werkzaamheden deze gebruikt dienen te worden.

Heeft uw organisatie behoefte aan een workshop die niet in de lijst staat? Neem dan contact met ons op! Dan kunnen we samen met u een workshop ontwikkelen die geheel aansluit bij uw behoeften. U kunt contact opnemen via arbo@schoutenadvies.nl.

Workshop ‘Train de Trainer’
Naast de hierboven beschreven workshops die direct aan het personeel worden gegeven, kan Schouten Advies ook de zogenaamde ‘Train de Trainer’ workshop organiseren. Schouten Advies reikt de toekomstige trainers van uw organisatie handvatten om meetings en trainingen (zoals workshops en toolbox meetings) in goede banen te kunnen leiden. De vraag die hierbij centraal staat, is: hoe creëert u betrokkenheid onder uw personeel? Tijdens deze workshop zullen diverse arbeidsveiligheidsonderwerpen worden besproken om de trainers zo praktisch mogelijk voor te bereiden.

“Schouten Advies is voor ons een onmisbare schakel om aan alle eisen te voldoen.”
Quality Food Group International

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.