Etikettering levensmiddelen 

Wanneer u een nieuw product op de markt brengt, heeft u te maken met de wetgeving omtrent etiketteren. Staan de verplichte gegevens correct op mijn etiket? En voldoen met vrijwillige teksten ook aan de eisen? En zijn er nog product specifieke eisen? Een onjuist etiket kan leiden tot boetes of een terugroepactie of zelfs een gevaar voor de gezondheid in het geval van allergenen.

Schouten Advies is een specialist op het gebied van consultancy in de levensmiddelensector. Onze specialisten kunnen u verder helpen met de etikettering en labels van uw product. Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Labelchecks voor levensmiddelen, voedingssupplementen, etc.
  • Controleren webshops, informatieve websites en overig promotiemateriaal
  • Wetgevingsvraagstukken over o.a. claims, product specifieke etikettering bijvoorbeeld honing en wijn.
  • Trainingen

Labelchecks
Weet u zeker dat uw etiket voldoet aan de eisen van de wetgeving? Worden de juiste termen gebruikt op uw etiket? Onze specialisten staan dagelijks voor u klaar om uw etiket te controleren. Tijdens een labelcheck wordt uw etiket beoordeeld aan de hand van de Europese wet- en regelgeving en wordt aangevuld met product specifieke eisen of eventuele lokale wetgeving. U ontvangt een rapportage waarmee u of uw ontwerper praktisch aan de slag kan om het etiket te wijzigen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de volgende pagina: labelchecks

Overige etikettering en claims
Websites, webshops en foldermateriaal dienen ook aan etiketteringseisen te voldoen. Schouten Advies kan dit beoordelen en eventueel advies geven. Wij controleren of alle verplichte vermeldingen aanwezig zijn, en of de facultatieve tekst aan de regelgeving voldoet. U kunt ook bij ons terecht voor vragen over de etikettering “Gebruik ik de juiste termen voor een Biologisch etiket”, “Zijn de ingrediënten in mijn lijst juist omschreven”, “Welke gegevens dienen er op mijn etiket te staan?”

Ook kunt u met vragen bij ons terecht op het gebied van claims. Schouten Advies is bekend met de wetgeving omtrent claims en samen met de gegevens van uw product kunnen wij controleren of uw product voldoet aan de claim of dat uw product aangepast moet worden. Door de kennis van verschillende richtlijnen, kaders en ervaring maakt van Schouten Advies de perfecte sparringpartner voor uw vragen over claims. Denk hierbij aan de vragen: “Gebruiken we de juiste verwoording voor de claim”, “kan deze tekst als claim gezien worden?”, “welke claims zouden we mogen maken?” Heeft u al een vraag, of bent u geïnteresseerd wat wij voor u kunnen betekenen, klik dan hier.

Trainingen
Wilt u liever zelf aan de slag met uw etiketten, maar heeft nu nog niet voldoende kennis van de wetgeving? Werkt u zelf veel met Etiketten en wilt u, uw kennis verdiepen of up-to-date houden. Schouten Advies geeft verscheidene trainingen op inschrijving en in-company. Voor meer informatie: Academy

 

Kwaliteitssystemen

Er zijn veel kwaliteitssystemen die betrekking hebben op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Bekijk hier een overzicht van de systemen waar wij u mee kunnen helpen.

Onze trainingen

We bieden verschillende trainingen aan. Bijvoorbeeld etikettering van voormengsels en etikettering, labelling van levensmiddelen of etikettering van mengvoeders. Zowel in-company als op onze eigen locatie in Giessen. Bekijk ons hele trainingsoverzicht hier.

Snel meer weten?

We staan bekend om onze korte lijntjes.