Green check mark (266 x 200)

Kwaliteitssystemen

Er zijn diverse redenen waarom bedrijven kiezen voor de implementatie van een management- of kwalitetitssysteem. Onderstaand een aantal motieven om Schouten Advies in te schakelen:

  • Een meer efficiënte bedrijfsvoering door het duidelijk formuleren van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
  • Voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
  • Inpassen nieuwe activiteiten, producten en/of diensten.
  • Nieuwe afzetgebieden (binnen en buiten Europa).
  • Zekerheden bieden aan afnemers, zowel in productkwaliteit als leveringsbetrouwbaarheid.
  • Een hogere klant- en werknemerstevredenheid.
  • Het verbeteren bedrijfsvoering, als continu punt van aandacht.
  • Kostenbeheersing.
  • Minder klachten en een betere afhandeling ervan.

Naast algemene kwaliteitsnormeringen (zoals ISO 9001), zijn er diverse specifieke regelingen en codes, voor het ontwikkelen en onderhouden van een kwaliteitssysteem, zoals HACCP en het GMP+ Feed Certification Scheme (of FCA voor België).

Op de pagina's die via het menu aan de linkerkant te bereiken zijn, is meer informatie te vinden over de verschillende kwaliteitssystemen. Heeft u nog vragen of wilt u advies over een van deze systemen? Neem dan contact met ons op.

Interessante links

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>