Klantverhalen

Ecotank

Begin jaren ’70 werden de eerste tanks geplaatst aan de Oosterschelde. Ecotank begon met 6 tanks voor minerale oliën in Wemeldinge. Nu, vijftig jaar later, is Ecotank uitgegroeid tot een opslagpark met 41 tanks voor de levensmiddelen- en veevoederindustrie. Binnenkort komen hier nog drie nieuwe tanks bij. Bij een groeiend bedrijf hoort ook een groeiende verantwoordelijkheid: voor kwaliteit, maar ook voor werknemers.

“We hebben sinds 2003 contact met Schouten Advies, in dat jaar hebben we ons GMP+ International certificaat behaald,” vertelt Jaco Moelker, financial controller bij Ecotank. “Later heeft Schouten Advies het certificeringsproces begeleid voor IS 9001 en ISO 22000. Dat beviel goed, Schouten Advies heeft oog voor welke werkwijze en welke stappen bij een bedrijf passen.”

Aanvankelijk dus vooral voor kwaliteit, maar tegenwoordig assisteert Schouten Advies ook op het gebied van arbeidsveiligheid. Bas van Leeuwen begeleidt Ecotank met arbozaken: “Ecotank is een gemotiveerd bedrijf. Vaak zitten we met zes mensen om tafel. Het is belangrijk dat de preventiemedewerker niet als enige met veiligheid bezig is, je moet het hele team betrekken. Dat doet Ecotank goed.”

Twee systemen

Moelker: “Aanvankelijk hadden we twee systemen, één voor kwaliteit en de ander voor veiligheid. Dat was niet handig, daardoor moesten we de ene keer dat handboek hebben en de andere keer weer een ander als we opzoek waren naar een procedure. Met Schouten Advies hebben we alles samengevoegd in één systeem. Zo hoeven we maar op een plek procedures en dergelijke bij te houden.”

“Samen met Schouten Advies hebben we ook gewerkt aan een nieuwe RI&E en een noodplan,” vertelt Moelker. “We hebben het hele arbobeleid doorgelicht en verder geoptimaliseerd. Schouten Advies is deskundig, actief en meedenkend. Als externe partij kunnen zij patronen doorbreken van vastgeroeste systemen.”

Ecotank blijft met de toekomst bezig: “We hebben al een hoop gedaan, maar arbeidsveiligheid is een continue proces. Zo werken we nu met toolbox meetings om ons personeel verder op te leiden. We zijn zuinig op onze medewerkers. We willen verder verdiepen, beter duidelijk krijgen waar de risico’s liggen. Het totaal pakket van kwaliteit en arbeidsveiligheid bij Schouten Advies maakt dat makkelijker.”

Training volgen?

Schouten Advies geeft jaarlijks tientallen trainingen. Onze experts leren u graag iets nieuws bij.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je direct aan voor de nieuwsbrief van Schouten Advies.