Klantverhalen

Quality Food Group International


Quality Food Group International BV (QFGI) verkoopt onder andere quinoa producten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De producten van Quality Food Group International liggen in de winkels van grote retailers die vaak GFSI erkende certificering vragen. QFGI is een klein en flexibel bedrijf. Dat formaat is een bewuste keuze. Zo kan QFGI zich focussen op waar het goed in is: duurzame en eerlijke producten creëren.

“We kunnen met een gerust hart onze vragen bij Schouten neerleggen en erop vertrouwen dat het goed geregeld wordt..”
Quality Food Group International

Wouter van Heugten, manager Operations bij QFGI: “Met ons merk Paul’s Quinoa importeren we quinoa uit de Peruaanse Andes.” Dat is ook waar de plant oorspronkelijk vandaan komt. Op 3.000 meter hoogte kan het lastig zijn om andere producten te verbouwen. “Quinoa is een plant die van nature veel kan hebben en op die hoogte is er weinig concurrentie van ongedierte en onkruid. Het voordeel daarvan is dat de boeren daar vaak al biologisch produceren.”

QFGI zet zich in voor de boeren in Peru. Ze omschrijven het zelf als ‘fairer dan Fairtrade’. “Het is natuurlijk mooi dat boeren onder Fairtrade een goede prijs krijgen voor hun producten, maar wij willen verder gaan. We willen boeren zekerheid geven door lange tijd van ze af te nemen en ze te helpen met het verbeteren van hun opbrengst. Zo zijn twee collega’s op dit moment in Peru, samen met mensen van de Wageningen University & Research.”

QFGI is een bedrijf met een duidelijke missie, dat weet waar het goed in is. Zoals Wouter van Heugten het zegt: “Andere dingen besteden we liever uit.” Voor kwaliteitszorg heeft QFGI contact gezocht met Schouten Advies. Schouten Advies heeft ze geholpen met het behalen van hun IFS certificaat door een kwaliteitssysteem op te zetten. Ook nu nog blijft onze consultant Nico Feenstra betrokken. Van Heugten: “Hij beoordeelt bijvoorbeeld de analyses die wij krijgen als er een vracht quinoa overkomt uit Zuid-Amerika. Een paar dagen per maand is Nico Feenstra hier om kwaliteitsvraagstukken te bespreken. Het voelt vaak alsof hij meer een collega is dan een externe partner. Schouten Advies is voor ons een onmisbare schakel om aan alle eisen te voldoen. We kunnen met een gerust hart onze vragen bij Schouten neerleggen en erop vertrouwen dat het goed geregeld wordt.”

Kunt u ook hulp gebruiken bij het behalen van een IFS of andere GFSI erkende certificering? Schouten Advies kan u daarmee en andere kwaliteitsvraagstukken helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer lezen over QFGI of Paul’s Quinoa? Bekijk de website.