Diensten/ kwaliteitssystemen

Aquaculture Stewardship Council (ASC)

Steeds meer organisaties willen er zeker van zijn dat hun producten een positieve impact op de wereld hebben. Met certificering volgens ASC kunnen bedrijven hun steentje bijdragen aan duurzame kweekvisserij wereldwijd. Schouten Advies kan u hierbij helpen.

Wat is Aquaculture Stewardship Council (ASC)?

Aquaculture Stewardship Council zet zich in om de kweekvisserij op een duurzame en sociaal verantwoorde wijze uit te voeren. Dat doen ze onder andere door certificering van kweekvisserijen, maar ook verschillende stappen in de keten kunnen worden gecertificeerd, zoals handelaren en productiebedrijven in de levensmiddelen- en diervoederindustrie. Met certificering volgens ASC kunnen zij laten zien dat de grondstoffen die zij verwerken in hun producten bijdragen aan de doelstellingen van ASC.

ASC heeft betrekking op duurzaam gekweekte vissoorten en andere zeevruchten. Wij helpen bedrijven verderop in de keten, ook wel de Chain of Custody Certificate holders genoemd, met ASC-certificering. Dat kan gaan om handelaren in deze producten, maar ook om producenten van levensmiddelen en diervoeders die deze producten verwerken.

Aquaculture Stewardship Council (ASC) met Schouten Advies

Schouten Advies kan u helpen met het implementeren van Aquaculture Stewardship Council (ASC) in uw kwaliteitssysteem. Wij hebben veel ervaring met duurzaamheidsvraagstukken in de levensmiddelen- en diervoederindustrie. We geven regelmatig trainingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Wilt u uw kennis op peil houden met een cursus of verder praten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, onze duurzaamheidsexperts staan voor u klaar.

 

 

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.