Diensten/ kwaliteitssystemen

EFISC-GTP

Diervoeders vormen een belangrijke schakel in de dierlijke productieketen: zij hebben direct invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Consumenten van vlees, melk en eieren verwachten veilige en kwalitatief hoogstaande producten. Een EFISC-GTP certificaat toont aan uw afnemers dat u voedselveiligheid serieus neemt.

Wat is EFISC-GTP
EFISC-GTP staat voor European Feed and Food Ingredient Safety Certification. Met een EFISC-GTP certificaat kunt u veilige levensmiddelen- en diervoederingrediënten collecteren, transporteren, opslaan, verhandelen en produceren. EFISC-GTP biedt voor een aantal industrieën, onder andere productie van plantaardige oliën en eiwitrijke producten, zetmeel en bijproducten uit de biodieselproductie, voederveiligheidscertificering aan.

De meerwaarde van EFISC-GTP certificering voor uw bedrijf
EFISC-GTP biedt een ketenbenadering om de veiligheid en kwaliteit van de productieketen van diervoeders te borgen. Door te voldoen aan de EFISC-GTP standaarden, voldoet uw bedrijf ook aan de diervoederwetgeving en past u HACCP principes toe.

EFISC-GTP met Schouten Advies
Schouten Advies helpt u abstracte wetgeving om te zetten in praktische handvatten waarmee u de voederveiligheid van uw levensmiddelen en diervoederingrediënten kunt waarborgen. Daarnaast focussen wij op u en uw collega’s. Wij helpen u bewust te worden van de invloed en risico’s van uw werk op voedselveiligheid.

Schouten Advies helpt bedrijven met het behalen van hun certificering. Onze consultants kijken samen met u wat uw bedrijf nodig heeft. Soms passen we uw bestaande kwaliteitssysteem aan, in andere gevallen implementeren we een volledig nieuw, op uw bedrijf toegespitst systeem.

Als uw kwaliteitssysteem eenmaal is opgezet, helpen wij u dit systeem te onderhouden. Daarnaast kunt u altijd een beroep doen op onze consultants voor deskundige adviezen op het gebied van wet- en regelgeving (denk bijvoorbeeld aan etikettering), erkenningen en registraties, het uitvoeren van interne audits, het opzetten van een HACCP-plan, de uitwerking van specificaties of bijvoorbeeld voor het uitvoeren van leveranciersaudits.

EFISC-GTP trainingen, cursussen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoederbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over diervoeders om uw kennis op peil te houden. Ook over levensmiddelen, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.