Diensten/ kwaliteitssystemen

FSSC 22000

FSSC 22000 is het enige op ISO 22000 gebaseerde certificatieschema dat door het Global Food Safety Initiative (GFSI) is erkend. GFSI-erkende certificering wordt door veel grote retailers als Carrefour en Albert Heijn, maar ook door toonaangevende productiebedrijven, gevraagd. Naast diverse standaarden voor Food gerelateerde bedrijven heeft FSSC 22000 ook een standaard voor Feed.

Wat is FSSC 22000
Het FSSC 22000 schema wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting FSSC 22000. FSSC 22000 wordt door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkend en ontwikkelt zich in antwoord op de behoeften van de internationale food sector. FSSC 22000 is volledig gebaseerd op internationale, onafhankelijke standaarden ISO 22000 en ISO 22003, met sectorspecifieke basisvoorwaardenprogramma’s en aanvullende eisen. Ook is het mogelijk om met FSSC 22000 Q gecertificeerd te worden voor ISO 9001.

De meerwaarde van FSSC 22000 certificering voor uw bedrijf
FSSC 22000 is een onafhankelijk, internationaal schema dat niet gebonden is aan nationale regelgeving of aandeelhouders. Waar andere certificatieschema’s als IFS en BRC nadrukkelijke voorschriften geven over hoe bedrijven voedselveiligheid moeten beheersen, laat FSSC meer ruimte voor eigen interpretatie en invulling. Naast de levensmiddelenindustrie kan FSSC met name voor petfood producenten een waardevol schema zijn. Hoewel het mogelijk is om als petfood producent BRC of IFS gecertificeerd te zijn, is FSSC 22000 het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor diervoeder. Petfood staat tenslotte naast de levensmiddelen in de supermarkt en het zijn net die bedrijven die om een GFSI erkend certificaat vragen.

FSSC 22000 trainingen, cursussen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij levensmiddelenbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over FSSC 22000 om uw kennis op peil te houden. Ook over diervoeders, wetgeving, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.