Diensten/ kwaliteitssystemen

GMP+ FSA

Diervoeders vormen een belangrijke schakel in de dierlijke productieketen: zij hebben direct invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Consumenten van vlees, melk en eieren verwachten veilige en kwalitatief hoogstaande producten. Een certificaat van GMP+ toont aan uw afnemers dat u voedselveiligheid serieus neemt.

Wat is GMP+ FSA?
Of u nu handelaar in grondstoffen, producent van mengvoeder, op- en overslag of transporteur van diervoeders bent; als u in Nederland onderdeel bent van de diervoederketen, heeft u een GMP+-certificaat nodig. GMP+ International is een organisatie dat verschillende certificeringschema’s aanbiedt, met scopes als transport, productie, handel en op- en overslag in de diervoedersector. Een GMP+ certificaat laat aan uw klanten zien dat uw producten en diensten veilig zijn en bijdragen aan kwalitatief hoogwaardig voedsel voor mens en dier én laat zien dat u voldoet aan de wetgeving.

De meerwaarde van GMP+ FSA certificering voor uw bedrijf
GMP+ International biedt een ketenbenadering om de veiligheid en kwaliteit van de productieketen van diervoer te borgen. Door te voldoen aan de GMP+ standaarden, voldoet uw bedrijf ook aan verschillende ISO-normen, HACCP en wetgeving. Een GMP+ certificaat is internationaal geaccepteerd, waardoor het behalen van het certificaat toegang tot nieuwe markten kan bieden.

GMP+ FSA met Schouten Advies
Schouten Advies helpt u door abstracte wetgeving om te zetten in praktische handvatten waarmee u de veiligheid van uw producten kunt verbeteren. Daarnaast focussen wij op u, uw collega’s en organisatie. Wij helpen u bewust te worden van de invloed en risico’s van uw werk op voedselveiligheid.

Al sinds de oprichting van het GMP+ schema in 1992 helpt Schouten Advies bedrijven met het behalen van hun certificering. Als consultancy bureau hebben we dus al 27 jaar ervaring met voederveiligheid. Onze consultants kijken samen met u naar uw organisatie om de voedselveiligheid te verbeteren. Soms passen we uw bestaande kwaliteitssysteem aan, in andere gevallen implementeren we een volledig nieuw, op uw bedrijf toegespitst systeem. Ook zijn al onze feed consultants bij GMP+ aangemeld als registered consultant.  

Als uw kwaliteitssysteem eenmaal is opgezet, helpen wij u dit systeem te onderhouden. Daarnaast kunt u altijd een beroep doen op onze consultants voor deskundige adviezen op het gebied van wet- en regelgeving (denk bijvoorbeeld aan etikettering), erkenningen en registraties, het uitvoeren van interne audits, het opzetten van een HACCP-plan, de uitwerking van specificaties of bijvoorbeeld voor leveranciersaudits.

GMP plus trainingen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoederbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over GMP+ FSA om uw kennis op peil te houden. Ook over levensmiddelen, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Bekijk ook deze reportage van RTLZ over GMP+ International.