Diensten/ kwaliteitssystemen

IFS

IFS is een van oorsprong Duitse voedselveiligheidsnorm die internationaal toegepast wordt met name door toeleveranciers van retailers. De IFS-norm wordt vaak vergeleken met de BRC-norm.

Wat is IFS?
International Featured Standards (IFS) is een initiatief van Duitse retailers op kwaliteitsgebied en is grotendeels vergelijkbaar met de BRC-norm. De eerste IFS standaard is geïntroduceerd in 2003. In de basis is de norm opgezet om de kwaliteit en veiligheid van de private labels van retailers en groothandelaren te garanderen. Later hebben Franse en Italiaanse handel- en retailorganisaties zich hierbij aangesloten. Net als BRC heeft IFS verregaande voedselveiligheidseisen en is het een marktnorm. De eisen in de IFS norm zijn dus uitgebreider dan wat er wettelijk vastgesteld is.

De meerwaarde van IFS certificering voor uw bedrijf?
Net als FSSC 22000 en BRC wordt ook IFS erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI). Door retailers wordt nog weleens geëist dat hun leveranciers een IFS-certificaat bemachtigen voordat men leverancier kan worden. Met name bij grote Duitse retailers, zoals Aldi en Lidl, geniet IFS de voorkeur boven andere GFSI erkende certificaten.

IFS met Schouten Advies
U kunt met al uw vragen over IFS terecht bij Schouten Advies. Onze consultants kunnen u helpen bij het behalen van uw IFS certificering, bij het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek en bij het uitvoeren van interne audits.

IFS trainingen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoederbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over IFS om uw kennis op peil te houden. Ook over diervoeders, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.