Diensten/ kwaliteitssystemen

ISCC

Duurzaamheid neemt een steeds belangrijkere plaats in onze samenleving in. Duurzame producten dragen minder bij aan CO2 emissies, versterken biodiversiteit of worden geproduceerd met het welzijn van mens en dier hoog in het vaandel. Een ISCC certificaat toont aan dat u duurzaamheid serieus neemt en handelt om de integriteit van het kwaliteitssysteem te verhogen.

Wat is ISCC?
ISCC is een internationaal certificeringssysteem dat kan worden toegepast om duurzaamheid en CO2 reductie aan te tonen voor allerlei soorten bio-grondstoffen en bio-energie.

Volgens de de Europese Richtlijn (EU) 2018/2001 moeten biogrondstoffen die worden gebruikt als biobrandstof of bio-energie, duurzaam worden geproduceerd. De richtlijn voorziet in een set voorschriften om negatieve gevolgen te beperken. Duitsland had als eerste EU lid de Europese richtlijn omgezet in nationale wetgeving, intussen hebben andere lidstaten daar navolging aan gegeven. Deze wetgeving geldt voor alle biogrondstoffen die worden gebruikt voor biobrandstof of bio-energie, vanaf januari 2011.

ISCC biedt een ketenbenadering om de duurzaamheid van de productieketen van biobrandstoffen, levensmiddelen en diervoeders te borgen. Door te voldoen aan de ISCC (EU of PLUS) standaarden, voldoet uw bedrijf ook aan de duurzaamheidswetgeving.

ISCC met Schouten Advies
Schouten Advies helpt u abstracte voorwaarden uit de ISCC standaarden om te zetten in praktische handvatten waarmee u de duurzaamheid van uw producten kunt waarborgen. Daarnaast focussen wij op u en uw collega’s. Wij helpen u bewust te worden van de invloed en risico’s van uw werk op de duurzaamheidsstatus van uw producten.

Als bedrijf hebben we al sinds 2013 ervaring met duurzaamheidscertificering. Onze consultants kijken samen met u wat uw bedrijf nodig heeft. U kunt altijd een beroep doen op onze consultants voor deskundige adviezen op het gebied van wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan CO2 berekeningen, het opstellen van de massabalans en Proof of Sustainability.

ISCC trainingen, cursussen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoederbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over duurzaamheid om uw kennis op peil te houden. Ook over levensmiddelen, diervoeders en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.