Diensten/ kwaliteitssystemen

Marine Stewardship Council (MSC)

Steeds meer organisaties willen er zeker van zijn dat hun producten een positieve impact op de wereld hebben. Met certificering volgens MSC kunnen bedrijven hun steentje bijdragen aan het behoud van duurzame visserij wereldwijd. Schouten Advies kan u hierbij helpen.

Wat is Marine Stewardship Council (MSC)?

Marine Stewardship Council zet zich in ter bescherming van onze oceanen om overbevissing en niet-duurzame visserijpraktijken van in het wild levende zee- en zoetwaterorganismen tegen te gaan. Dat doen ze onder andere door certificering van de visserij, maar ook verschillende stappen in de keten kunnen worden gecertificeerd, zoals handelaren en productiebedrijven in de levensmiddelen- en diervoederindustrie. Met certificering volgens MSC kunnen zij laten zien dat de grondstoffen die zij verwerken in hun producten bijdragen aan de doelstellingen van MSC.

MSC heeft betrekking op duurzame, in het wild gevangen vissoorten en andere zeevruchten. Wij helpen bedrijven verderop in de keten, ook wel de Chain of Custody Certificate holders genoemd, met MSC-certificering. Dat kan gaan om handelaren in deze producten, maar ook om producenten van levensmiddelen en diervoeders die deze producten verwerken.

Marine Stewardship Council (MSC) met Schouten Advies

Schouten Advies kan u helpen met het implementeren van Marine Stewardship Council (MSC) in uw kwaliteitssysteem. Wij hebben veel ervaring met duurzaamheidsvraagstukken in de levensmiddelen- en diervoederindustrie. We geven regelmatig trainingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Wilt u uw kennis op peil houden met een cursus of verder praten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, onze duurzaamheidsexperts staan voor u klaar.

 

 

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.