Diensten/ kwaliteitssystemen

ISO 22000

ISO-22000 is een voedselveiligheidscertificaat dat internationaal wordt toegepast in de gehele voedselketen. Het is gebaseerd op het HACCP principe van de Codex Alimentarius en de principes van ISO voor het management. Alle ISO normen komen van de International Organization for Standardization. Hun normen en de structuur daarvan worden in veel landen toegepast.

Wat is ISO 22000?
Het doel van de norm is om de voedselveiligheidseisen voor levensmiddelenbedrijven wereldwijd te harmoniseren en een goed alternatief voor de verschillende standaarden voor voedselveiligheid te bieden. ISO 22000 kan worden toegepast door de gehele voedselketen. Het vormt een goed kader voor de vaststelling van voedselveiligheidsprincipes, en de procedures en richtlijnen die de aan de keteneisen voldoen. Daarnaast kan ISO 22000 een bedrijf helpen kosten te besparen. Het biedt praktische gereedschappen die nodig zijn voor het managen van de voedselveiligheid in één systeem.

De meerwaarde van NEN-EN-ISO 22000 certificering voor uw bedrijf
ISO 22000 geeft in vergelijking met andere normen zoals BRC en IFS meer vrijheid voor het zelf invullen van de eisen. Er is meer mogelijkheid tot interpretatie van deze eisen en er zijn minder vastomlijnde kaders vastgesteld. Daarnaast is het mogelijk om het toe te passen in de gehele voedselketen. Denk daarbij aan leveranciers van de levensmiddelensector zoals de verpakkingsindustrie of transportbedrijven.

ISO 22000 met Schouten Advies
Onze consultants weten alles over NEN-EN-ISO 22000 en delen die kennis graag. Heeft u hulp nodig bij het voldoen aan deze norm? Neem dan contact op met Schouten Advies.

ISO 22000 trainingen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoeder- en levensmiddelenbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om de mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over verschillende levensmiddelenonderwerpen om uw kennis op peil te houden. Ook over diervoeders, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.