Diensten/ kwaliteitssystemen

ISO 9001

ISO 9001 is dé norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Met het behalen van ISO 9001 certificering toont u aan dat uw producten en diensten van constante kwaliteit zijn, zoals uw klant verwacht.

Wat is ISO 9001
NEN-EN-ISO 9001:2015 is een internationaal geaccepteerde standaard, die u kunt toepassen om de kwaliteit van uw producten en diensten zichtbaar te maken en uw klanttevredenheid te verhogen. De standaard is in veel industrieën toe te passen. De wetgeving die voor een specifieke sector geldt, wordt ook meegenomen in een ISO 9001 kwaliteitssysteem.

Door het invoeren een ISO 9001 kwaliteitssysteem blijft u kritisch ten aanzien van de eigen organisatie en wordt u gestimuleerd om te werken aan het verbeteren van de bedrijfsvoering. Duidelijkheid en inzicht in de bedrijfsprocessen voor alle stakeholders staan hierbij centraal. Bij belanghebbenden kunt u denken aan uw eigen medewerkers, uw klanten of externe organisaties.

De meerwaarde van ISO 9001 certificering voor uw bedrijf
Veel ondernemers eisen tegenwoordig dat hun leveranciers over een ISO 9001-certificaat beschikken. Daarnaast biedt NEN-EN-ISO 9001 u de mogelijkheid om op een praktische manier de kwaliteit van het produceren, verhandelen en aanbieden van uw producten en diensten te borgen. De waarborging van de kwaliteit van uw producten en diensten is een maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid.

ISO 9001 met Schouten Advies
Schouten Advies helpt u abstracte wetgeving en de voorwaarden uit de ISO 9001 norm om te zetten in praktische handvatten waarmee u de kwaliteit van uw producten en diensten kunt waarborgen. Daarnaast focussen wij op u en uw collega’s. Wij helpen u bewust te worden van de invloed en risico’s van uw werk op kwaliteit.

Schouten Advies helpt bedrijven met het behalen van hun certificering. Onze consultants kijken samen met u wat uw bedrijf nodig heeft. Soms passen we uw bestaande kwaliteitssysteem aan, in andere gevallen implementeren we een volledig nieuw, op uw bedrijf toegespitst systeem.

Als uw kwaliteitssysteem eenmaal is opgezet, helpen wij u dit systeem te onderhouden. Daarnaast kunt u altijd beroep doen op onze consultants voor deskundige adviezen op het gebied van wet- en regelgeving (denk bijvoorbeeld aan etikettering), het uitvoeren van interne audits, het opzetten van een contextanalyse, de uitwerking van specificaties of bijvoorbeeld voor het uitvoeren van leveranciersaudits.

ISO 9001 trainingen, cursussen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoederbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over kwaliteit en veiligheid om uw kennis op peil te houden. Ook over bijvoorbeeld levensmiddelen, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.