Diensten/ kwaliteitssystemen

Rainforest Alliance

Steeds meer organisaties willen er zeker van zijn dat hun producten een positieve impact op de wereld hebben. Met certificering volgens Rainforest Alliance kunnen bedrijven hun steentje bijdragen aan het behoud van bossen wereldwijd. Schouten Advies kan u hierbij helpen.

 

Wat is Rainforest Alliance?

Rainforest Alliance zet zich niet alleen in voor bossen wereldwijd, ze maken zich ook hard voor de mensen die daar wonen. Ze zetten zich in om het levensonderhoud van boeren en bosgemeenschappen verbeteren, hun mensenrechten bevorderen en proberen voor hen de gevolgen van de klimaatcrisis te verzachten en zich daar aan aan te passen. Dat doen ze onder andere door certificering van akkerbouwers, maar verschillende stappen in de keten kunnen worden gecertificeerd. Zo ook bijvoorbeeld handelaren en productiebedrijven in de levensmiddelenindustrie. Met certificering volgens Rainforest Alliance kunnen zij laten zien dat de grondstoffen die zij verwerken in hun producten bijdragen aan de doelstellingen van Rainforest Alliance.

Rainforest Alliance heeft betrekking bananen, cacao, koffie, bloemen, fruit, kruiden, specerijen, palmolie, noten, thee en andere bosproducten die geen hout zijn. Wij helpen bedrijven verderop in de keten, ook wel de Supply Chain Certificate holders genoemd, met Rainforest Alliance. Dat kan gaan om handelaren in deze producten, maar ook om producenten van levensmiddelen die deze producten verwerken.

 

 

Rainforest Alliance met Schouten Advies

Schouten Advies kan u helpen met het implementeren van Rainforest Alliance in uw kwaliteitssysteem. Wij hebben veel ervaring met duurzaamheidsvragen in de levensmiddelen- en diervoederindustrie. We geven regelmatig trainingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Wilt u uw kennis op peil houden met een cursus of verder praten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, onze duurzaamheidsexperts staan voor u klaar.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.