Diensten/ kwaliteitssystemen

REDCert

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de reststromen van de levensmiddelen- en diervoederindustrie. Steeds wordt er gezocht naar nieuwe manieren om deze restproducten een nieuwe, hoogwaardige bestemming te geven. Sinds 2010 certificeert REDCert deze processen. REDCert is een certificeringssysteem dat toegepast kan worden om duurzaamheid en CO2 reductie aan te tonen voor alle soorten bio-grondstoffen en bio-energie. De schema’s van REDCert beslaan verschillende sectoren, van levensmiddelen en diervoeders tot bio-brandstoffen.

 

REDcert-EU

Voor het certificeren van duurzame biomassa, bio-brandstoffen en bioliquids is REDcert-EU in 2012 in het leven geroepen. Het schema is op alle fases in de productie van bio-brandstoffen – van het verzamelen van materiaal tot productie – van toepassing.

 

RedCert2

Met RedCert2 is het mogelijk om duurzame, ruwe materialen uit de agrarische sector, bedoelt voor levensmiddelen, diervoeders of biomassa, te certificeren. Het schema is onder andere gebaseerd op de eisen uit het REDcert-EU schema.

 

Het certificeringsproces

Om REDcert te certificeren zullen wij samen met u de voorwaarden uit de REDcert standaarden uitwerken in een kwaliteitssysteem of opnemen in een bestaand kwaliteitssysteem. Daarnaast dient uw organisatie een tracking & tracing systeem, in de vorm van een massabalans, op te stellen om de duurzaamheidsgegevens vast te leggen. Bij iedere partij grondstoffen dient een duurzaamheidsverklaring van die partij opgesteld te worden. Deze duurzaamheidsverklaring is gebaseerd op gegevens van de door de leverancier aangeleverde informatie.

 

Het goed bijhouden van de duurzaamheidsgegevens is een belangrijk onderdeel van de REDCert certificering. De tijd die het kost om uw organisatie REDcert gecertificeerd te krijgen, is afhankelijk van het type bedrijf, het aanwezige tracking & tracing systeem en de hoeveelheid transacties die uw bedrijf uitvoert.

 

 

REDcert en Schouten Advies

U kunt met al uw vragen over REDcert terecht bij Schouten Advies. Heeft u langer assistentie nodig? Geen probleem, geregeld worden onze consultants gedetacheerd bij levensmiddelen- en diervoederbedrijven om daar het kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

 

Daarnaast biedt Schouten Advies een breed scala aan trainingen aan. Wij kunnen u helpen uw kennis op peil te houden. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Wilt u de mogelijkheden bespreken voor een training over REDcert? Neem dan contact met ons op.

 

Interessante links

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.