Diensten/ kwaliteitssystemen

VLOG

Er is steeds meer vraag naar producten zonder genetisch gemodificeerde organismes (GMO’s). Om aan de vraag van de veehouderijen die non-GMO producten zoals vlees, melk en eieren produceren te voldoen, is de VLOG certificering ontwikkeld.

Wat is VLOG?
Sinds mei 2008 is de EC Genetic Engineering Implementation Act (EGGenTDurchfG) van kracht in Duitsland. Het reguleert de etikettering van levensmiddelen waarvan tijdens de productie wordt afgezien van de “toepassing van genetische manipulatie.” Het doel is om producten te produceren zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismes. Een belangrijke voorwaarde om hieraan te voldoen is dat veehouders gentechvrije voeders voeren.

De meerwaarde van VLOG certificering voor uw bedrijf
Vanuit consumenten en afnemers worden de bedrijven die vlees, melk en eieren produceren verzocht non-GMO producten te leveren. Met een VLOG certificaat kunt u laten zien dat u aan die vraag kunt voldoen. Vanuit GMP+ FRA is ook een standaard ontwikkeld (MI105). Deze standaard is uitwisselbaar met VLOG.

VLOG met Schouten Advies
Schouten Advies helpt u door abstracte wetgeving om te zetten in praktische handvatten waarmee u de vraag naar uw producten kunt verbeteren. Wij assisteren u door middel van advies en het opzetten van het kwaliteitssysteem conform de VLOG richtlijnen. Door de praktische ervaring van onze consultants zullen wij u wegwijs maken in de wereld van genetisch gemodificeerde organismes in diervoeders.

VLOG trainingen en detachering
Regelmatig worden onze consultants gedetacheerd bij diervoederbedrijven om hun kwaliteitsbeleid te ondersteunen en vorm te geven. Zo kunnen we helpen met het intern opleiden van personeel of kunnen we bijspringen als u handen tekort komt. Neem contact met op met Schouten Advies om te mogelijkheden van detacheren te bespreken.

Daarnaast geven we trainingen over verschillende diervoederonderwerpen om uw kennis op peil te houden. Ook over levensmiddelen, duurzaamheid en arbeidsveiligheid bieden we trainingen aan. Wij geven zowel in-company trainingen als cursussen op onze eigen locatie in Giessen. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.