Labelchecks 

Voldoet het etiket van uw product aan de wet- en regelgeving? Heeft u een nieuw product, uitbreiding van het assortiment, of wilt u zeker weten dat er voor uw product de afgelopen jaren geen eisen zijn veranderd? De etiketteringsspecialisten van Schouten Advies helpen u graag bij de controle van uw etiketten. Wij zijn gespecialiseerd in de etiketten voor levensmiddelen en diervoeders.

Labelcheck Levensmiddelen
Bij een labelcheck voor levensmiddelen wordt uw etiket beoordeeld aan de hand van de geldende wet- en regelgeving. U kunt bij ons labelchecks aanvragen voor alle soorten levensmiddelen, van algemene levensmiddelen en voedingssupplementen maar ook producten uit het B2B kanaal. Verordening (EU) 1169/2011 “Voedselinformatie voor consumenten” staat aan de basis van deze etiketcontrole en wordt aangevuld door eventuele product specifieke Europese eisen.

Voordat wij aan de slag gaan stemmen wij met uw af wat meegenomen wordt in de labelcheck:

 • Controle op de Europese wet- en regelgeving
 • Controle van welke talen op het etiket
 • Controle op lokale wetgeving
 • Controle op Specifieke eisen niet wettelijke eisen, bijvoorbeeld retail eisen.

U kunt uw labelcheck eenvoudig aanvragen, door via onderstaande knop ons aanvraagformulier in te vullen.

 

Labelchecks diervoeders
Bij een labelcheck voor diervoeders wordt uw etiket beoordeeld aan de hand van de geldende wet- en regelgeving. Naast voedermiddelen en volledige en aanvullende diervoeders zijn wij ook uitstekend in staat om etiketten van toevoegingsmiddelen en voormengsels te controleren.

Voor diervoeders word verordening (EU) 767/2009 Marktverordening diervoeders als basis gebruikt. Dit wordt aangevuld met de eisen uit bijvoorbeeld de catalogus voedermiddelen, verordening (EU) 68/2013 en de eisen omtrent toevoegingsmiddelen uit verordening (EU) 1831/2003. Indien nodig wordt de controle aangevuld met specifieke wetgeving zoals bijvoorbeeld dieetvoeders, dierlijke bijproducten en biologische producten. Indien gewenst kunnen specifieke guidelines zoals de FEDIAF labeling Guideline meegenomen worden.

Voordat wij voor u aan de slag gaan stemmen wij met uw af wat wij dienen te controleren:

 • Controle op de Europese wet- en regelgeving
 • Aantal talen op het etiket
 • Overige wetgeving en specifieke eisen
 • Controle op basis van de samenstelling

U kunt uw labelcheck eenvoudig aanvragen, door via onderstaande knop ons aanvraagformulier in te vullen:

Het proces

 1. U begint met het invullen van de vragenlijst.
 2. Na ontvangst van de vragenlijst, wordt deze beoordeeld, de gegevens verzameld en worden er eventuele aanvullende vragen gesteld.
 3. Aan de hand van de gegevens wordt voor u een offerte opgesteld.
 4. Na ondertekening van de offerte en ontvangst van de etiketten, starten wij met de beoordeling van het etiket en stellen de rapportage met eventueel advies op.
 5. De rapportage ontvangt u via de email binnen 10 werkdagen*

*Afhankelijk van het aantal labelchecks is onze doorlooptijd 10 werkdagen. Heeft u haast, of een grote aanvraag worden er specifieke afspraken met u gemaakt.

 

 

Kwaliteitssystemen

Er zijn veel kwaliteitssystemen die betrekking hebben op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Bekijk hier een overzicht van de systemen waar wij u mee kunnen helpen.

Onze trainingen

We bieden verschillende trainingen aan. Bijvoorbeeld etikettering van voormengsels en etikettering, labelling van levensmiddelen of etikettering van mengvoeders. Zowel in-company als op onze eigen locatie in Giessen. Bekijk ons hele trainingsoverzicht hier.

Snel meer weten?

We staan bekend om onze korte lijntjes.