Labelling

Wet- en regelgeving voor labels van levensmiddelen en diervoeders is behoorlijk complex. Bij Schouten Advies beoordelen we jaarlijks honderden etiketten en onze experts weten precies waar ze op moeten letten. Wilt u een labelcheck laten uitvoeren of een claim laten beoordelen? Neem dan contact met ons op.

 

Labelcheck

Tijdens een labelcheck wordt uw label gecontroleerd op correctheid en volledigheid. Zo bekijken we of de tekst op het etiket voldoet aan de wetgeving en of de vereiste teksten het juiste formaat hebben. Ook het opstellen van een etiket kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Met behulp van uw specificatie stellen wij een rapport op met daarin alle verplichte vermeldingen. Dit document kunt u vervolgens gebruiken als basis voor uw ontwerp.

 

Claims

Niet alles mag zo maar beweerd worden op een etiket. Is een product bijvoorbeeld wel echt vetarm? En is die uitspraak eigenlijk een claim of is het een zogeheten ‘vrijwillige informatievoorziening’ Wij kunnen u hierin ondersteunen, of het nu gaat om voedingsclaims, herkomstetikettering of gezondheidsclaims. Wij kunnen uw claim toetsen aan wet- en regelgeving en helpen u uw claim te onderbouwen.

 

Kwaliteitssystemen

Er zijn veel kwaliteitssystemen die betrekking hebben op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Bekijk hier een overzicht van de systemen waar wij u mee kunnen helpen.

Onze trainingen

We bieden verschillende trainingen aan. Bijvoorbeeld etikettering van voormengsels en etikettering, labelling van levensmiddelen of etikettering van mengvoeders. Zowel in-company als op onze eigen locatie in Giessen. Bekijk ons hele trainingsoverzicht hier.

Snel meer weten?

We staan bekend om onze korte lijntjes.