Explosieveiligheid

Als er binnen uw organisatie redenen zijn om aan te nemen dat er explosiegevaar kan ontstaan, dient dit nader te worden onderzocht. Om gas- en stofexplosies te voorkomen, is de ATEX153-richtlijn van toepassing. Het opstellen van een explosieveiligheidsdocument (EVD) is vanuit deze norm verplicht voor gebruikers van apparatuur in explosieve omgevingen.

Ten aanzien van explosieveiligheid, biedt Schouten Advies de volgende ondersteuning aan:

  • het uitvoeren van een risicobeoordeling gericht op explosieveiligheid;
  • het bepalen van de zone-indeling;
  • het opstellen van een explosieveiligheidsdocument (EVD);
  • procedures t.a.v. reiniging en onderhoud;
  • advies in de keuze van uitvoering van machines en aanpassingen aan gebouwen (explosieluiken, elektrische installaties etc).

Interessante links

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>