Gevaarlijke stoffen

Als medewerkers kans lopen op blootstelling aan stoffen die nadelig kunnen zijn voor de veiligheid en gezondheid, dienen werkgever en werknemer hun verantwoordelijkheid te nemen. De werkgever dient de werknemer regelmatig voorlichting te geven over het veilig gebruik van gevaarlijke stoffen.

Op het vlak van gevaarlijke stoffen, kan Schouten Advies het volgende voor u betekenen:

  • Adviseren over de geldende wet en regelgevinginventariseren van de aanwezige gevaarlijke stoffen;
  • het opstellen van een registratiesysteem voor gevaarlijke stoffen volgens de wettelijke eisen;
  • het opvragen van VIB (veiligheidsinformatiebladen), dan wel MSDS (Material Safety Data Sheets);
  • het opstellen van werkplekinstructiekaarten voor medewerkers om veilig met stoffen te kunnen werken;
  • het verzorgen van interactieve workshops over het veilig werken met gevaarlijke stoffen.

Interessante links

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>