Machines en andere arbeidsmiddelen

Machineveiligheid gaat over het beperken van risico’s van machines, installaties en elektrische (hand)gereedschappen. Volgens de NEN 3140-richtlijn bent u verplicht deze te laten keuren.

Wat betreft (elektrische) arbeidsmiddelen, biedt Schouten Advies de volgende ondersteuning aan:

  • het opzetten van een LOTOTO (Lock out, Tag out, Try out) veiligheidsprocedure waarmee personen die werkzaamheden uitvoeren aan machines beschermd worden;
  • het ontwerpen van machineveiligheidskaarten;
  • het ontwerpen van een plannings-/ registratiedocument voor machines, installaties en gereedschappen;
  • een inspectie uitgevoerd door een gecertificeerd kerndeskundige;
  • het uitvoeren van een machine-RI&E;
  • het opzetten van een machineregister.

Interessante links

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>