Workshops

Om het personeel van uw organisatie actief te betrekken bij de verbetering van arbeidsomstandigheden, organiseert Schouten Advies workshops. Met behulp van deze workshops wordt de interactie en discussies met medewerkers gestimuleerd. Om te zorgen dat de aandacht niet verslapt, worden de sessies kort gehouden (max. 45 minuten). Door periodiek een workshop te organiseren kan de veiligheidscultuur van de organisatie en het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers worden versterkt.

Een paar voorbeelden van workshops die Schouten Advies verzorgt:

  • algemene presentatie arbeidsomstandigheden (arbo);
  • veilig werken met gevaarlijke stoffen;
  • lichamelijke (fysieke) arbeidsbelasting;
  • werken op hoogte;
  • werken in besloten ruimten;
  • werkdruk en stress (psychosociale arbeidsbelasting);
  • persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s);
  • werken met ladders en trappen.

Staat het onderwerp dat u zoekt er niet tussen? Op aanvraag verzorgt Schouten Advies maatwerk. U kunt contact opnemen via arbo@schoutenadvies.nl.

Interessante links

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>