brood en halmen voorblad (266 x 124)

BRC

Het British Retail Consortium (BRC) heeft in 1998 de BRC Global Food Standard opgesteld.
De norm bevat eisen waaraan levensmiddelenproducenten van huismerkproducten moeten voldoen om aan retailers te kunnen leveren. Op basis van de norm kan een systematische en uniforme evaluatie van deze leveranciers plaatsvinden.

Op 1 juli 2016 is de 7de versie verschenen van Global Food Standard.

Naast deze norm, zijn ook de volgende standaarden beschikbaar:

  • Global Standard for Consumer Products
  • Global Standard for Packaging and Packaging Materials
  • Global Standard for Storage and Distribution

Tegenwoordig zijn ruim 17.000 voedingsmiddelenbedrijven in meer dan 90 landen BRC-gecertificeerd.

Schouten Advies begeleidt u in het ontwerpen en implementeren van kwaliteitszorg voor de genoemde BRC-standaarden. logo brc food standard.JPG       logo brc storage and distribution.JPG     logo brc packaging - packaging materials.JPGlogo brc consumer products.JPG

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>