GMP+ FRA

Binnen de voedselproducerende industrie is steeds meer aandacht voor verantwoord ondernemen. Een gevolg hiervan is dat er binnen de diervoerderindustrie steeds meer aandacht is voor grondstoffen die geproduceerd en verhandeld worden met respect voor mens, dier en milieu.

GMP+ FRA certificatie

Met de ontwikkeling van de GMP+ Feed Responsibility (FRA) speelt GMP+ international in op deze vraag. Diervoederbedrijven kunnen een verantwoord productieproces of verantwoorde handel aantoonbaar maken door zich te laten certificeren volgens het GMP+ FRA schema.

GMP+ FRA Schema

Het GMP+ FRA bestaat uit een basismodule en bijlagen waar verschillende zogenoemde ‘marktinitiatieven’ aan toegevoegd kunnen worden. Het basismodel (GMP+ B100) bevat de voorwaarden voor het managementsysteem waarmee een deelnemer de marktinitiatieven kan borgen. Dit systeem lijkt sterk op het GMP+ FSA systeem wat de implementatie in een bestaand GMP+ kwaliteitssysteem vereenvoudigd.

Marktinitiatieven (MI) documenten

In de MI documenten staan de scope en de specifieke voorwaarden die gesteld worden aan verantwoord diervoerders Deze marktinitiatieven zijn:

  • GMP+ MI101 Productie en handel van RTRS soja (RTRS: Round Table on Responsible Soy);
  • GMP+ MI102 Verantwoord varkens- en pluimveevoeder;
  • GMP+ MI103 Verantwoord melkveevoeder.

Indien u gepast advies wenst met betrekking tot de implementatie van een FRA systeem volgens de voorwaarden van de GMP+ International, maak dan kennis met onze consultants. Uw kwaliteitszorg is bij hen in vakkundige handen. Natuurlijk kunnen zij u ook helpen bij het opzetten en het in stand houden van een GMP+ FRA kwaliteitssysteem of de integratie van GMP+ FRA in uw huidig GMP+ systeem.

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>