GMP+

GMP+ FSA; kwaliteitszorgsysteem voor de diervoedersector

Diervoeders vormen een belangrijke schakel in de dierlijke productieketen: zij hebben direct invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Consumenten van vlees, melk en eieren verwachten dat industrie en detailhandel veilige en kwalitatief hoogstaande producten leveren.

De overheid heeft in de diervoederwetgeving daartoe regels vastgelegd die de kwaliteit van diervoeders, en daarmee de kwaliteit van vlees, melk en eieren, waarborgen. Bedrijven in de diervoedersector kunnen een stap verder gaan door zich te laten certificeren op basis van GMP (Good Manufacturing/Managing Practice).

GMP+ International stelt met het certificatieschema GMP+ Feed Certificatie scheme, module Feed Safety Assurance (FSA) bedrijven de mogelijkheid om aantoonbaar te waarborgen dat hun diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen zoals vastgesteld in het certificatieschema.

GMP+ certificering is van toepassing voor producenten van en handelaren in mengvoeders, voedermiddelen, voormengsels en toevoegingsmiddelen, alsook voor transport, op- en overslag en productie en handel van (huis)diervoeders. Daarnaast kunnen laboratoria die analyses verrichten in het kader van bedrijfsinterne controles worden gecertificeerd.

Onze consultants kunnen u helpen bij het opzetten en het in stand houden van een GMP+ kwaliteitssysteem. Daarnaast kunt u beroep doen op onze consultants voor deskundige adviezen op het gebied van wet- en regelgeving (denk bijvoorbeeld aan etikettering), erkenningen en registraties, het uitvoeren van interne audits, het opzetten van een HACCP-plan, de uitwerking van specificaties of bijvoorbeeld voor het uitvoeren van leveranciersaudits.

Schouten Advies BV heeft ervaren GMP+ consultants in dienst. Indien u gepast advies wenst met betrekking tot de implementatie van een GMP+ systeem volgens de voorwaarden van de GMP+ FSA, maak dan kennis met onze consultants. Uw kwaliteitszorg is bij hen in vakkundige handen.

Laatste Nieuws

09-07-2018

Vacature Schouten Advies.

Lees meer >>
3 mei 2018

In 2018 wordt meerdere keren de nascholingscursus Code 95 voor chauffeurs van veevoeders georganiseerd.

Lees meer >>
3 mei 2018

Schouten Advies lanceert een nieuwe adviestak gericht op veilig en gezond werken! Weet u welke risico's uw medewerkers lopen op de werkvloer?

Lees meer >>
3 mei 2018

Familliebedrijf Schouten opgericht in 1893 bestaat 125 jaar!

Lees meer >>
14-02-18

Op donderdag 22-03-2018 wordt weer de nascholingscursus Code 95 gegeven.

Lees meer >>