GMP+

GMP+ FSA; kwaliteitszorgsysteem voor de diervoedersector

Diervoeders vormen een belangrijke schakel in de dierlijke productieketen: zij hebben direct invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Consumenten van vlees, melk en eieren verwachten dat industrie en detailhandel veilige en kwalitatief hoogstaande producten leveren.

De overheid heeft in de diervoederwetgeving daartoe regels vastgelegd die de kwaliteit van diervoeders, en daarmee de kwaliteit van vlees, melk en eieren, waarborgen. Bedrijven in de diervoedersector kunnen een stap verder gaan door zich te laten certificeren op basis van GMP (Good Manufacturing/Managing Practice).

GMP+ International stelt met het certificatieschema GMP+ Feed Certificatie scheme, module Feed Safety Assurance (FSA) bedrijven de mogelijkheid om aantoonbaar te waarborgen dat hun diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen zoals vastgesteld in het certificatieschema.

GMP+ certificering is van toepassing voor producenten van en handelaren in mengvoeders, voedermiddelen, voormengsels en toevoegingsmiddelen, alsook voor transport, op- en overslag en productie en handel van (huis)diervoeders. Daarnaast kunnen laboratoria die analyses verrichten in het kader van bedrijfsinterne controles worden gecertificeerd.

Onze consultants kunnen u helpen bij het opzetten en het in stand houden van een GMP+ kwaliteitssysteem. Daarnaast kunt u beroep doen op onze consultants voor deskundige adviezen op het gebied van wet- en regelgeving (denk bijvoorbeeld aan etikettering), erkenningen en registraties, het uitvoeren van interne audits, het opzetten van een HACCP-plan, de uitwerking van specificaties of bijvoorbeeld voor het uitvoeren van leveranciersaudits.

Schouten Advies BV heeft ervaren GMP+ consultants in dienst. Indien u gepast advies wenst met betrekking tot de implementatie van een GMP+ systeem volgens de voorwaarden van de GMP+ FSA, maak dan kennis met onze consultants. Uw kwaliteitszorg is bij hen in vakkundige handen.

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>