Wheat stems (311 x 192)

GTP

logo coceral.JPGCOCERAL, de Europese organisatie die de handel in granen, oliezaden, diervoedergrondstoffen, oliën en vetten vertegenwoordigt, heeft de European Code of Good Trading Practice opgezet.

Door deze code te volgen, borgen handelaren de veiligheid van grondstoffen voor levensmiddelen en diervoeders.

Het gaat om kwaliteitsborging van collectie, op- en overslag, handel en transport van oliehoudende zaden, eiwitrijke gewassen en andere plantaardige producten en hun bijproducten.

Belangrijke elementen in GTP zijn het verhogen van transparantie, voldoen aan (Europese) wetgeving en klanttevredenheid.

De Good Trading Practice Code is gebaseerd op HACCP-principes en toepasbaar als module in aanvulling op een kwaliteitsmanagementsysteem. De Code is certificeerbaar.

Bedrijven die de code toepassen kunnen leveren aan bedrijven die gecertificeerd zijn volgens GMP+ Feed Safety Assurance scheme, FCA(OVOCOM), UFAS, FEMAS en TASCC (AIC). De diverse certificeringsstandaarden worden gezien als uitwisselbaar.

Meer informatie of hulp bij het opzetten van deze code binnen uw eigen bedrijf? Neem dan contact op met een van onze consultants.

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>