Wheat stems (311 x 192)

GTP

logo coceral.JPGCOCERAL, de Europese organisatie die de handel in granen, oliezaden, diervoedergrondstoffen, oliën en vetten vertegenwoordigt, heeft de European Code of Good Trading Practice opgezet.

Door deze code te volgen, borgen handelaren de veiligheid van grondstoffen voor levensmiddelen en diervoeders.

Het gaat om kwaliteitsborging van collectie, op- en overslag, handel en transport van oliehoudende zaden, eiwitrijke gewassen en andere plantaardige producten en hun bijproducten.

Belangrijke elementen in GTP zijn het verhogen van transparantie, voldoen aan (Europese) wetgeving en klanttevredenheid.

De Good Trading Practice Code is gebaseerd op HACCP-principes en toepasbaar als module in aanvulling op een kwaliteitsmanagementsysteem. De Code is certificeerbaar.

Bedrijven die de code toepassen kunnen leveren aan bedrijven die gecertificeerd zijn volgens GMP+ Feed Safety Assurance scheme, FCA(OVOCOM), UFAS, FEMAS en TASCC (AIC). De diverse certificeringsstandaarden worden gezien als uitwisselbaar.

Meer informatie of hulp bij het opzetten van deze code binnen uw eigen bedrijf? Neem dan contact op met een van onze consultants.

Laatste Nieuws

09-07-2018

Vacature Schouten Advies.

Lees meer >>
3 mei 2018

In 2018 wordt meerdere keren de nascholingscursus Code 95 voor chauffeurs van veevoeders georganiseerd.

Lees meer >>
3 mei 2018

Schouten Advies lanceert een nieuwe adviestak gericht op veilig en gezond werken! Weet u welke risico's uw medewerkers lopen op de werkvloer?

Lees meer >>
3 mei 2018

Familliebedrijf Schouten opgericht in 1893 bestaat 125 jaar!

Lees meer >>
14-02-18

Op donderdag 22-03-2018 wordt weer de nascholingscursus Code 95 gegeven.

Lees meer >>