ISCC

ISCC is het eerste internationale certificeringssysteem dat kan worden toegepast om duurzaamheid en broeikasgasvermindering aan te tonen voor allerlei soorten bio-grondstoffen en bio-energie.

Volgens de Europese Richtlijn voor hernieuwbare energie (the European Renewable Energy Directive (2009/28/EC)) moeten bio-grondstoffen die worden gebruikt als bio-brandstof of bio-energie, duurzaam worden geproduceerd.  De richtlijn voorziet in een set ter zake doende voorschriften om negatieve gevolgen te beperken. Duitsland heeft als eerste EU lid de europese richtlijn omgezet in nationale wetgeving. Deze wetgeving geldt voor alle bio-grondstoffen die worden gebruikt voor bio-brandstof of bio-energie, vanaf januari 2011.

Als internationaal certificeringssysteem past ISCC, op vrijwillige basis, de wettelijke benodigdheden voor bio-brandstoffen en vloeibare bio-grondstoffen toe in de voedings-, diervoedings- en chemische sector.

De consultants van Schouten Advies staan u graag bij in het opzetten, implementeren en onderhouden van een ISCC-plan voor uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op.

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>