ISCC

ISCC is het eerste internationale certificeringssysteem dat kan worden toegepast om duurzaamheid en broeikasgasvermindering aan te tonen voor allerlei soorten bio-grondstoffen en bio-energie.

Volgens de Europese Richtlijn voor hernieuwbare energie (the European Renewable Energy Directive (2009/28/EC)) moeten bio-grondstoffen die worden gebruikt als bio-brandstof of bio-energie, duurzaam worden geproduceerd.  De richtlijn voorziet in een set ter zake doende voorschriften om negatieve gevolgen te beperken. Duitsland heeft als eerste EU lid de europese richtlijn omgezet in nationale wetgeving. Deze wetgeving geldt voor alle bio-grondstoffen die worden gebruikt voor bio-brandstof of bio-energie, vanaf januari 2011.

Als internationaal certificeringssysteem past ISCC, op vrijwillige basis, de wettelijke benodigdheden voor bio-brandstoffen en vloeibare bio-grondstoffen toe in de voedings-, diervoedings- en chemische sector.

De consultants van Schouten Advies staan u graag bij in het opzetten, implementeren en onderhouden van een ISCC-plan voor uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op.

Laatste Nieuws

09-07-2018

Vacature Schouten Advies.

Lees meer >>
3 mei 2018

In 2018 wordt meerdere keren de nascholingscursus Code 95 voor chauffeurs van veevoeders georganiseerd.

Lees meer >>
3 mei 2018

Schouten Advies lanceert een nieuwe adviestak gericht op veilig en gezond werken! Weet u welke risico's uw medewerkers lopen op de werkvloer?

Lees meer >>
3 mei 2018

Familliebedrijf Schouten opgericht in 1893 bestaat 125 jaar!

Lees meer >>
14-02-18

Op donderdag 22-03-2018 wordt weer de nascholingscursus Code 95 gegeven.

Lees meer >>