KAT

logo-kat (105 x 100)KAT is een Duitse organisatie die de productie van eieren bewaakt van alternatieve en gangbare herkomst uit Duitsland en de omringende EU-landen.

Deze bewaking wordt gerealiseerd door het consequent volgen van de goederenstromen; van de legbedrijven tot aan de levensmiddelengroothandel. Voor zowel legbedrijven, verpakstations, als ook mengvoederbedrijven, zijn specifieke normen en eisen vastgelegd in de “KAT-Kriterien”.

Een belangrijke voorwaarde voor legbedrijven is dat zijn hun voeders uitsluitend aan mogen kopen bij KAT-gecertificeerde mengvoederbedrijven. Mengvoederbedrijven die een KAT-certificaat willen behalen dienen maatregelen te nemen op het gebied van onder andere inkoop, monitoring, opslag en traceerbaarheid.

Bedrijven die reeds beschikken over een GMP+/FCA certificaat kunnen de vereiste maatregelen vaak eenvoudig integreren in hun huidige kwaliteitssysteem. 

Indien u meer informatie wenst over  de “KAT-Kriterien” of u hulp wilt bij het implementeren hiervan binnen uw bestaande kwaliteitssysteem kan Schouten Advies u hierbij van dienst zijn.

 kippen

 

 

 

 

 

 

 

 

Interessante links


KAT organisatie

Laatste Nieuws

08-02-19

U heeft binnen uw organisatie een RI&E uitgevoerd of laten uitvoeren. Helaas verdwijnt de RI&E na uitvoering ervan in de kast en na verloop van tijd moet u een geheel nieuwe RI&E uitvoeren. Herkenbaar? Zonde, want de RI&E is het fundament van een goed Arbobeleid en daarmee een veilige en gezonde werkomgeving. Tijd om de RI&E uit de kast te halen dus, maar hoe?

Lees meer >>
18-12-18

Is het u weleens opgevallen dat op talloze producten de letters CE zijn te vinden? In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, staat het niet voor China Export, maar is het een Europese markering.

Lees meer >>
18-12-2018

FSSC 22000 is een populair levensmiddelen schema en het enige door GFSI erkende schema met een specifieke standaard voor Feed. Toch zijn er niet veel feed certificaten vergeven. Hoe zit dat?

Lees meer >>
03-10-2018

Sinds 1 juli 2018 is de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) van kracht. Hier nog de belangrijkste punten op een rij.

Lees meer >>
02-10-2018

In het kader van het Meerjarenplan 2015-2018 besteedt de inspectie SZW (arbeidsinspectie) speciaal aandacht aan de agrarische en groene sector.

Lees meer >>