KAT

logo-kat (105 x 100)KAT is een Duitse organisatie die de productie van eieren bewaakt van alternatieve en gangbare herkomst uit Duitsland en de omringende EU-landen.

Deze bewaking wordt gerealiseerd door het consequent volgen van de goederenstromen; van de legbedrijven tot aan de levensmiddelengroothandel. Voor zowel legbedrijven, verpakstations, als ook mengvoederbedrijven, zijn specifieke normen en eisen vastgelegd in de “KAT-Kriterien”.

Een belangrijke voorwaarde voor legbedrijven is dat zijn hun voeders uitsluitend aan mogen kopen bij KAT-gecertificeerde mengvoederbedrijven. Mengvoederbedrijven die een KAT-certificaat willen behalen dienen maatregelen te nemen op het gebied van onder andere inkoop, monitoring, opslag en traceerbaarheid.

Bedrijven die reeds beschikken over een GMP+/FCA certificaat kunnen de vereiste maatregelen vaak eenvoudig integreren in hun huidige kwaliteitssysteem. 

Indien u meer informatie wenst over  de “KAT-Kriterien” of u hulp wilt bij het implementeren hiervan binnen uw bestaande kwaliteitssysteem kan Schouten Advies u hierbij van dienst zijn.

 kippen

 

 

 

 

 

 

 

 

Interessante links


KAT organisatie

Laatste Nieuws

09-07-2018

Vacature Schouten Advies.

Lees meer >>
3 mei 2018

In 2018 wordt meerdere keren de nascholingscursus Code 95 voor chauffeurs van veevoeders georganiseerd.

Lees meer >>
3 mei 2018

Schouten Advies lanceert een nieuwe adviestak gericht op veilig en gezond werken! Weet u welke risico's uw medewerkers lopen op de werkvloer?

Lees meer >>
3 mei 2018

Familliebedrijf Schouten opgericht in 1893 bestaat 125 jaar!

Lees meer >>
14-02-18

Op donderdag 22-03-2018 wordt weer de nascholingscursus Code 95 gegeven.

Lees meer >>