Al 125 jaar actief in de food en feed sector

Onze geschiedenis

Schouten Advies vormt samen met zusterbedrijven Schouten Certification, Schouten Europe en Nutrilab de Schouten Groep. In 2018 vierde de groep haar 125ste verjaardag. Een familiebedrijf met honderdvijfentwintig jaar food en feed ervaring.

Schouten Advies vormt samen met zusterbedrijven Schouten Certification, Schouten Europe en Nutrilab de Schouten Groep. In 2018 vierde de groep haar 125ste verjaardag. Een familiebedrijf met honderdvijfentwintig jaar food en feed ervaring.

De hondenkar van de bakkerij

In 1893 vestigde Klaas Schouten zich als bakker aan de Burgstraat in Giessen. Om de kost te verdienen bakte hij niet alleen brood. Hij startte ook een handel in diervoederproducten, die hij meenam met de hondenkar. In de loop der jaren groeit Schouten Giessen uit tot een speler van formaat.

Nico Schouten, zoon en opvolger van Marinus Schouten, verlaat in de jaren zeventig het bedrijf. Samen met zijn zoons Henk, Govert en Peter ontwikkelt Nico nieuwe activiteiten. Uit het adviseren van melkveehouders over diervoeding ontstaat Schouten Advies, dat zich nu focust op het adviseren van de diervoedersector en levensmiddelenindustrie.

Nieuwe generatie

In 2006 gaat Schouten Certification van start. Onder leiding van Evert van de Pest controleert Certification onafhankelijk of bedrijven zich aan de regels van certificatieschema’s houden. In 2014 werd het bedrijf gescheiden van de rest van de groep om haar onafhankelijkheid te versterken.

Naast diervoeding, focust Schouten Europe zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van vegetarische levensmiddelen, op basis van plantaardige eiwitten. In 2006 nemen de drie broers Nutrilab en het oude kantorenpand waar hun grootvader en vader vroeger gewerkt hadden over. Terug bij de basis groeien de verschillende bedrijven door. In 2018 bestond Schouten Giessen 125 jaar. Bij de vier bedrijven, Schouten Europe, Nutrilab, Schouten Certification en Schouten Advies, werken intussen meer dan 150 levensmiddelen en diervoeder experts en is ook de vijfde generatie van de familie aangetreden.

Samen zijn we sterk

Schouten Advies werkt nauw samen met een aantal zusterbedrijven, zoals Nutrilab. Die samenwerking helpt ons om u nog beter te adviseren en te ondersteunen.

Werken bij Schouten Advies

Als familiebedrijf gaan we altijd voor de lange termijn. Dat geldt voor onze klanten, maar zeker ook voor onze medewerkers die zich verbonden voelen met onze werkwijze en ambities. Schouten Advies groeit. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers.

Direct advies?

Wij staan bekend om onze korte lijnen en zorgen dat u snel een van onze consultants krijgt te spreken.