Training

Basiscursus intern auditing

Wij leren u uw interne audits naar een hoger niveau te tillen. Meer weten over deze of andere trainingen? Neem contact met ons op.

 

Wat is een interne audit?

Om een kwaliteitsmanagementsysteem te beheersen, verbeteren en monitoren, wordt deze periodiek geëvalueerd. Een interne audit is daarvoor een uitstekend middel. Door veel kwaliteitsschema’s wordt het uitvoeren van interne audits ook verplicht. Het doel van een interne audit is beoordelen of er in de praktijk wordt gewerkt zoals is vastgelegd en afgesproken. Daarnaast biedt het doorlichten van het bedrijf de mogelijkheid om te ontdekken welke aspecten binnen het bedrijf verbeterd kunnen worden. In tegenstelling tot een externe audit voert u de interne audit zelf uit.

 

Wat doet een internal auditor?

Tijdens een interne audit wordt door de auditor interviews afgenomen, documenten beoordeeld en verslag gelegd van de audit. Voorafgaand aan de audit moet een auditplan worden opgesteld. In deze interne audit training worden technieken aangeleerd om zelfstandig interne audits uit te voeren. Deze technieken kunt u inzetten binnen uw organisatie, maar ook bij externe leveranciersbeoordelingen. De opleiding wordt gegeven door ervaren consultants die al bij talloze bedrijven interne audits hebben uitgevoerd. Zo leert u van experts hoe u een interne audit moet uitvoeren.

 

Leerdoelen

Aan het eind van deze cursus bent u in staat om een:

  • auditplanning op te stellen;
  • audit voor te bereiden;
  • audit interview te houden en hierbij verschillende technieken te gebruiken;
  • beoordeling uit te voeren van kwaliteitsdocumenten;
  • interne auditverslag te schrijven.

 

Doelgroep

Deze module is specifiek ontwikkeld voor medewerkers die interne audits uitvoeren (of gaan uitvoeren) binnen de eigen organisatie of bij leveranciers. De nadruk ligt op bedrijven in de levensmiddelen en diervoedersectoren. Niveau: MBO+ / HBO.

 

Programma

De cursus duurt twee dagdelen. De cursus intern auditen wordt alleen in-company gegeven. Is uw organisatie gecertificeerd volgens ISO 22000, ISO 9001, GMP+ FSA of een ander schema waarbij u internal audits moet uitvoeren? Tijdens de cursus is er veel aandacht voor de dagelijkse praktijk van uw bedrijf.

Blijf op de hoogte