
Training
Basiskennis diervoederwetgeving
Indien uw bedrijf actief is in de diervoedersector, kunt u met allerlei lastige en complexe wetgeving te maken krijgen. In deze training wordt u wegwijs gemaakt in de belangrijkste onderdelen van de diervoederwetgeving
Doelgroep
Deze cursus is specifiek ontwikkeld om kwaliteitsmedewerkers, leden van het HACCP- en validatieteam, directieleden, in- en verkopers en operators de benodigde bagage mee te geven die hen helpt bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Niveau: MBO+ / HBO.
Programma
Deze training duurt 6 uur.
De volgende onderdelen worden behandeld:
- Relatie GMP+ en wetgeving
- Doel wetgeving
- Raadplegen Nederlandse en Europese wetgeving
- Overzicht relevante wetgevingen en omschrijving van de inhoud
- Diervoeder hygiëne verordening (183/2005)
- Marktverordening diervoeders (767/2009)
- Catalogus voedermiddelen (68/2013)
- Toevoegingsmiddelen en voormengsels (1831/2003)
- Ongewenste stoffen (2002/32/EG)
- Pesticiden (395/2005)
- GMO (1829/2003 en 1830/2003)
- Dierlijke bijproducten (1069/2009)
- BSE verordening (999/2001)
Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van diverse praktijkcases, (groeps)oefeningen en realistische voorbeelden om de deelnemers te helpen de concepten en toepassingen beter te begrijpen. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.
Leerdoelen
- Kennis van GMP+ en wetgeving: Deelnemers zullen begrijpen hoe GMP+ en de relevante wetgeving met elkaar samenhangen. Dit omvat de relatie tussen GMP+ en wetgeving, het doel van de wetgeving en het raadplegen van Nederlandse en Europese wetgeving.
- Inzicht in de diverse wetgevingen: Deelnemers zullen kennis opdoen over de diervoederhygiëneverordening en andere relevante wetgevingen zoals de marktverordening diervoeders, catalogus voedermiddelen en toevoegingsmiddelen en voormengsels.
- Bewustzijn van voederveiligheid: Deelnemers zullen zich bewust worden van aspecten zoals ongewenste stoffen, pesticiden, GMO, dierlijke bijproducten en de BSE-verordening in relatie tot diervoederwetgeving.
Op inschrijving / in-company
Deze training kan in-company op uw bedrijf aangeboden worden. Daarnaast wordt de training regelmatig op inschrijving gegeven. De datums hiervoor staan in de trainingsagenda op: www.schoutenadvies.nl/trainingsagenda/Kosten
Op inschrijving: zie trainingsagenda
In-company: neem contact op met training@schoutenadvies.nl voor een vrijblijvende offerte.Taal
Op inschrijving: Nederlands
In company: keuze Nederlands of EngelsAanmelden
Voor aanmelding voor de inschrijftraining of voor meer informatie over deze in-company training kunt u een e-mail sturen naar training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte