Training

Basiskennis GMP+ en HACCP

Als onderdeel van de IKB-regelingen zijn veehouderijbedrijven verplicht om voeders aan te kopen bij GMP+ of gelijkwaardig gecertificeerde bedrijven. Tijdens de training wordt uitgelegd hoe het GMP+ Feed Certification Scheme is opgebouwd en welke belangrijke onderdelen diervoederbedrijven moeten invullen om een GMP+ certificaat te behalen en te behouden. Daarnaast wordt tijdens de training besproken hoe een HACCP-systeem binnen uw bedrijf kan worden opgezet en geïmplementeerd, met praktische opdrachten voor deelnemers.

Doelgroep
Deze module is specifiek ontwikkeld om kwaliteitsmedewerkers, leden van een HACCP- of validatieteam, directieleden, in- en verkopers en operators de benodigde bagage mee te geven die hen helpt bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van diverse praktijkcases, (groeps)oefeningen en realistische voorbeelden om de deelnemers te helpen de concepten en toepassingen beter te begrijpen. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.

Deze training duurt een volledige dag.

Ochtend: GMP+ normtraining
De ochtend zal in het teken staan van de normelementen van GMP+. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Voederveiligheidssystemen en wetgeving
 • Certificatieschema’s
 • GMP+ FSA
  • In- en verkoop
  • Operationeel: inname en ontvangst, opslag, productie en transport
  • Beheersen van residuen en contaminanten
  • Monitoring, monstername en analyse
  • Traceerbaarheid en recall
  • Meten, analyseren en verbeteren
  • Feed Support Products

Middag: HACCP training
In de middag wordt ingegaan op de HACCP eisen zoals is vastgelegd in Europese wetgeving. Naast deze theoretische uitleg zullen deelnemers ook een aantal praktische opdrachten krijgen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Achtergrond HACCP;
 • De 7 basisprincipes en 13 stappen;
 • Praktische oefeningen.

Leerdoelen

 1. Kennis van GMP+ normelementen: Deelnemers zullen begrijpen wat de normelementen van GMP+ zijn, zoals in- en verkoop, operationele processen en beheersing van residuen.
 2. Inzicht in HACCP-eisen: Deelnemers zullen leren over de HACCP-eisen die zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Dit omvat de achtergrond van HACCP, de 7 basisprincipes en 13 stappen die nodig zijn voor voedselveiligheid.
 3. Praktische toepassing: Deelnemers zullen praktische oefeningen uitvoeren om hun kennis toe te passen, zowel voor GMP+ als HACCP, en zullen in staat zijn om actief bij te dragen aan het verbeteren van voedselveiligheid binnen hun bedrijf.

Op inschrijving / in-company
Deze training kan in-company op uw bedrijf aangeboden worden. Daarnaast wordt de training regelmatig op inschrijving gegeven. De datums hiervoor staan in de trainingsagenda op: www.schoutenadvies.nl/trainingsagenda/

Kosten
Op inschrijving: zie trainingsagenda
In-company: neem contact op met training@schoutenadvies.nl voor een vrijblijvende offerte. 

Taal
Op inschrijving: Nederlands
In-company: keuze Nederlands of Engels

Aanmelden
Voor aanmelding voor de inschrijftraining of voor meer informatie over deze in-company training kunt u een e-mail sturen naar training@schoutenadvies.nl. 

 

Blijf op de hoogte