Training

Basistraining IFS Food of IFS Broker

IFS, of International Featured Standard, is een wereldwijd erkende kwaliteits- en voedselveiligheidsstandaard, opgericht in 2003 door Duitse retailers. Het is bedoeld voor producenten en leveranciers in de voedselindustrie om de veiligheid en kwaliteit van producten te waarborgen. Als GFSI-erkende standaard faciliteert IFS internationale handel door aan te tonen dat bedrijven voldoen aan internationaal erkende voedselveiligheidseisen. Het doel van IFS is om transparantie en compatibiliteit in de supply chain te verzekeren, en bedrijven te helpen bij het naleven van regelgeving en het vermijden van aansprakelijkheidsclaims. IFS is uitermate geschikt voor bedrijven die streven naar hoge kwaliteitsnormen en die hun merk willen versterken met gecertificeerde veiligheid en kwaliteit.

Deze training betreft een basistraining over de standaard IFS Food of IFS Broker. IFS Food is gericht op de productie en verwerking van levensmiddelen, terwijl IFS Broker zich richt op de handel en distributie van levensmiddelen.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor iedereen die meer basiskennis wenst van de IFS Standaard, zoals kwaliteitsmanagers, voedselveiligheidsfunctionarissen, traders, maar ook startende bedrijven of ondernemingen die recent nieuwe leden aan hun kwaliteitsteam hebben toegevoegd.

Deze training wordt gegeven op een niveau dat geschikt is voor professionals met een MBO+/HBO opleidingsniveau.

Programma
De volgende onderdelen worden behandeld in een programma van ongeveer 4 uur:

  • Kwaliteitsmanagementsysteem (incl. HACCP): De ruggengraat van effectieve voedselveiligheid.
  • Voedselveiligheidscultuur: Het creëren van een omgeving waarin voedselveiligheid voorop staat.
  • Naleving van wetgeving: Een overzicht van relevante nationale en Europese wetgeving.
  • Certificering: Het proces en de voordelen van IFS-certificering.
  • Inhoud van de IFS Standaard: Zoals voedselveiligheids- en kwaliteitssysteem, verantwoordelijkheid van het management, personeelsmanagement, operationele processen, analyses en continue verbetering.

In overleg is het mogelijk om deze training aan te passen aan de specifieke behoeften van uw bedrijf en/of verdiepende onderwerpen toe te voegen.

Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van diverse praktijkcases, (groeps)oefeningen en realistische voorbeelden om de deelnemers te helpen de concepten en toepassingen beter te begrijpen. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.

Leerdoelen
Het uiteindelijke doel van de training is om deelnemers de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om effectief te werken binnen een IFS gecertificeerde omgeving.

Na afloop van deze training zullen de deelnemers:

  1. Een basisbegrip hebben van de IFS Food of IFS Broker-standaard en hoe deze toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden.
  2. De vaardigheden bezitten om een positieve voedselveiligheidscultuur binnen hun organisatie te bevorderen.

Op inschrijving / in-company
Deze training kan in company op uw bedrijf aangeboden worden.

Kosten
Neem contact op met training@schoutenadvies.nl voor een vrijblijvende offerte.

Taal
Keuze Nederlands of Engels

Aanmelden
Voor informatie over deze in-company training kunt u een e-mail sturen naar training@schoutenadvies.nl.

 

 

 

Blijf op de hoogte