Training

Cursus Code 95: Fysieke belasting

Lang achter het stuur zitten kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van chauffeurs. Zo kan een verkeerde zithouding leiden tot klachten aan nek, rug of schouders. Daarnaast kan werken met zware goederen een impact hebben op het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan het tillen van zwaar materieel of het trekken van palletwagens. Tijdens de cursus Code 95: Fysieke belasting leren chauffeurs hun werk op de juiste manier en zonder lichamelijke klachten uit te voeren.

Als chauffeurs eenmaal fysieke klachten hebben, komen ze er helaas lastig vanaf. Daarom is de cursus Code 95: Fysieke belasting is gericht op het voorkomen van klachten bij chauffeurs. Door te oefenen met zit- en stuurhoudingen en tiltechnieken, leert de chauffeur op praktische wijze risico’s in de eigen werksituatie te herkennen.

Trainingsprogramma

Praktijk staat in deze training centraal. Samen met de experts van Schouten Advies gaan de chauffeurs aan de slag met:

  • Tiloefeningen en toepassen van werktechnieken
  • Beoordelen van de eigen werksituatie
  • Correct instellen van de chauffeursstoel
  • Toepassen van juiste zit- en stuurhoudingen
  • Diverse oefentoetsen

Daarnaast leren chauffeurs fysieke (over)belasting te herkennen en te voorkomen en worden chauffeurs in staat gesteld om hun werk onder gezonde omstandigheden te blijven uitvoeren. Cursus Code 95 Fysieke belasting is geschikt voor chauffeurs uit alle sectoren. De cursus is geaccrediteerd door het CBR en telt mee voor uw Code 95 nascholing. Deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat van deelname.

Praktische informatie

Locatie: op locatie bij Schouten Advies of in-company

Les duur: 1 dag (9:00 tot 17:00 uur)

Waarde nascholing: 7 uur

Schouten Advies voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek ons het certificaat ‘Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek’ verstrekt. U kunt ons certificaat hier vinden.

Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Om voor subsidie in aanmerking te komen moet de aanvrager voor de desbetreffende deelnemer(s) conform en op basis van de SOOB CAO daadwerkelijk aan SOOB afdragen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Aanmelden

Zorg dat u zich op tijd aanmeldt. Bij voorkeur drie weken van tevoren. Indien er te weinig animo voor een cursus is, gaat deze niet door. Als u zich heeft aangemeld voor een cursus en gaat deze niet door, dan krijgt u daarover ruim van tevoren bericht. Aanmelden kan via training@schoutenadvies.nl.

In-company

Heeft u interesse in een training speciaal op maat voor uw bedrijfssituatie? De training “Code 95: Fysieke belasting” kunnen wij ook in-company geven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte