Foto Vrachtwagen

Training

Cursus Code 95 u29-1 Nascholing voor chauffeurs veevoeder

Schouten Academy organiseert als enige meerdere keren per jaar klassikaal dé Code 95 cursus voor de diervoedersector: U29-1. Deze training van Schouten Advies is helemaal toegespitst op transport in de diervoedersector. Deze cursus kan ook in-company georganiseerd worden. Tijdens deze Code 95 u29-1 cursus komt een mix van praktische en theoretische aspecten aan bod.

De theoretische onderwerpen die aan bod komen zijn:

Wet- en regelgeving transport van diervoeders
Indien u als bedrijf actief bent in de diervoedersector, krijgt u te maken met allerlei wetgeving die vaak lastig en complex is. Om u hierin wegwijs te maken, wordt een duidelijk overzicht gegeven van de belangrijkste wetgeving die relevant is voor het transport van diervoeders. Tijdens de training wordt specifiek ingegaan op wat een chauffeur hierover dient te weten.

GMP+ Feed Certification Scheme
Naast het voldoen aan wetgeving, vereist de diervoedersector dat het transport van diervoeder voldoet aan de eisen die in het GMP+ Feed Certification Scheme worden gesteld. Tijdens de training worden voornamelijk de relevante onderwerpen voor chauffeurs behandeld.

Enkele onderwerpen die hierbij besproken worden:

  • taken en verantwoordelijkheden;
  • voorwaarden voor laden en lossen;
  • inrichting van wagens;
  • reinigings- en ontsmettingsmiddelen;
  • persoonlijke beschermingsmiddelen.

Na het theoretische gedeelte wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • juist gebruik transportmiddel;
  • toepassing reinigingsprotocollen en -middelen;
  • juist gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen.

Er is voldoende ruimte om vragen in te brengen over situaties waar u met uw eigen organisatie tegenaan loopt.

Doelgroep
Deze training is specifiek ontwikkeld om chauffeurs de benodigde bagage mee te geven die van belang is bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. Deze cursus is geaccrediteerd door het CBR en telt mee voor uw Code 95 nascholing. Deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat van deelname.

Programma
Het trainingsprogramma kost twee dagdelen. Een verzorgde lunch is bij de cursus inbegrepen.

Aanmelden
Zorg dat u zich op tijd aanmeldt, bij voorkeur drie weken van tevoren. Als er te weinig animo voor een cursus is, gaat deze niet door. Als u zich wel heeft aangemeld voor een cursus en gaat deze niet door, dan krijgt u daarover ruim van tevoren bericht. Aanmelden kan via training@schoutenadvies.nl.

In-Company
Heeft u interesse in een training speciaal op maat voor uw bedrijfssituatie? De training “Cursus Code 95 u29-1 Nascholing voor chauffeurs veevoeder” kunnen wij ook in-company geven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte