Training

Dierlijke bijproducten in diervoeding

Het gebruik van dierlijke producten in diervoeders is aan strenge wetgeving gebonden: of het nu gaat om voormalige levensmiddelen, diermeel, vismeel of bijvoorbeeld visolie. Op al deze producten is Europese Verordening dierlijke bijproducten van toepassing. Als u dierlijke eiwitten in voeders wilt verwerken, is ook nog de BSE-verordening van kracht.

Tijdens de training komen o.a. de volgende aspecten aan de orde:

  • opbouw van de Europese Verordeningen nr. 1069/2009, 142/2011 en 999/2001;
  • indeling van dierlijke producten;
  • identificatie, etikettering en transport;
  • verwerkingsmethoden van dierlijke producten;
  • erkenningen en registraties;
  • toepassing dierlijke producten in diervoeding;
  • pet food, kauwproducten voor honden en rauw pet food;
  • nieuwe ontwikkelingen m.b.t. insecten en voormalige levensmiddelen.

Doel van de training is dat u zelfstandig de weg leert in drie complexe EU-verordeningen en zicht krijgt op de do’s en don’ts van dierlijke producten in diervoeding. Deelnemers ontvangen een certificaat na afloop van de training.

Doelgroep
Deze training is met name bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, inkopers, nutritionisten van bedrijven die dierlijke bijproducten produceren of in diervoeders verwerken. Basiskennis van HACCP, GMP+ en diervoedergrondstoffen is een pré om deze cursus met succes te kunnen volgen. Indien u niet over deze basiskennis beschikt, kunt u ook eerst onze Cursus Basiskennis diervoederwetgeving volgen. Niveau: MBO+ / HBO.

Aanmelden
Zorg dat u zich op tijd aanmeldt, bij voorkeur drie weken van tevoren. Als er te weinig animo voor een cursus is, gaat deze niet door. Als u zich wel heeft aangemeld voor een cursus en gaat deze niet door, dan krijgt u daarover ruim van tevoren bericht. Aanmelden kan via training@schoutenadvies.nl.

In-Company
Heeft u interesse in een training speciaal op maat voor uw bedrijfssituatie? De training “Dierlijke bijproducten in diervoeding” kunnen wij ook in-company geven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte