Training

Dierlijke bijproducten in diervoeding

Het gebruik van dierlijke bijproducten in diervoeders is aan strenge wetgeving gebonden: of het nu gaat om voormalige levensmiddelen, diermeel, vismeel of bijvoorbeeld visolie. Op al deze producten is Europese Verordening dierlijke bijproducten van toepassing. Als u dierlijke eiwitten in voeders wilt verwerken, is ook nog de BSE-verordening van kracht.

Doel van de training is dat u zelfstandig de weg leert in drie complexe EU-verordeningen (Verordeningen nr. 1069/2009, 142/2011 en 999/2001) en zicht krijgt op de do’s en don’ts van dierlijke producten in diervoeding. 

Doelgroep
Deze training is met name bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, inkopers, nutritionisten van bedrijven die dierlijke bijproducten produceren of in diervoeders verwerken. Basiskennis van HACCP, GMP+ en diervoedergrondstoffen is een pré om deze cursus met succes te kunnen volgen. Indien u niet over deze basiskennis beschikt, kunt u ook eerst onze Cursus Basiskennis diervoederwetgeving volgen. Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
Tijdens de training komen o.a. de volgende aspecten aan de orde:

  • opbouw van de Europese Verordeningen nr. 1069/2009, 142/2011 en 999/2001;
  • indeling van dierlijke producten;
  • identificatie, etikettering en transport;
  • verwerkingsmethoden van dierlijke producten;
  • erkenningen en registraties;
  • toepassing dierlijke producten in diervoeding;
  • pet food, kauwproducten voor honden en rauw pet food;
  • nieuwe ontwikkelingen m.b.t. insecten en voormalige levensmiddelen.

Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van diverse praktijkcases, (groeps)oefeningen en realistische voorbeelden om de deelnemers te helpen de concepten en toepassingen beter te begrijpen. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.

Deze training duurt ongeveer 4 uur.

Leerdoelen

  1. Begrip en toepassing van EU-verordeningen: De deelnemers zijn in staat om zelfstandig de weg te vinden in de drie complexe EU-verordeningen
  2. Identificatie en verwerking van dierlijke producten: De deelnemers leren hoe ze dierlijke producten kunnen indelen, identificeren, etiketteren en transporteren. Ze leren ook de verschillende verwerkingsmethoden van dierlijke producten begrijpen en weten hoe ze erkenningen en registraties kunnen verkrijgen.
  3. Toepassing van dierlijke producten in diervoeding en nieuwe ontwikkelingen

Op inschrijving / in-company
Deze training kan in-company op uw bedrijf aangeboden worden.

Kosten
In-company: neem contact op met training@schoutenadvies.nl voor een vrijblijvende offerte.

Taal
Keuze Nederlands of Engels

Aanmelden
Voor meer informatie over deze in-company training kunt u een e-mail sturen naar training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte