Training

Dierlijke bijproducten in diervoeding

Het gebruik van dierlijke producten in diervoeders is aan strenge wetgeving gebonden: of het nu gaat om voormalige levensmiddelen, diermeel, vismeel of bijvoorbeeld visolie. Op al deze producten is Europese Verordening dierlijke bijproducten van toepassing. Als u dierlijke eiwitten in voeders wilt verwerken, is ook nog de BSE-verordening van kracht.

Tijdens de training komen o.a. de volgende aspecten aan de orde:

  • opbouw van de Europese Verordeningen nr. 1069/2009, 142/2011 en 999/2001;
  • indeling van dierlijke producten;
  • identificatie, etikettering en transport;
  • verwerkingsmethoden van dierlijke producten;
  • erkenningen en registraties;
  • toepassing dierlijke producten in diervoeding;
  • pet food, kauwproducten voor honden en rauw pet food;
  • nieuwe ontwikkelingen m.b.t. insecten en voormalige levensmiddelen.

Doel van de training is dat u zelfstandig de weg leert in drie complexe EU-verordeningen en zicht krijgt op de do’s en don’ts van dierlijke producten in diervoeding. Deelnemers ontvangen een certificaat na afloop van de training.

Doelgroep
Deze training is met name bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, inkopers, nutritionisten van bedrijven die dierlijke bijproducten produceren of in diervoeders verwerken. Basiskennis van HACCP, GMP+ en diervoedergrondstoffen is een pré om deze cursus met succes te kunnen volgen. Indien u niet over deze basiskennis beschikt, kunt u ook eerst onze Cursus Basiskennis diervoederwetgeving volgen. Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
De training duurt twee dagdelen en zal worden gegeven op onze locatie in Giessen. De lunch wordt verzorgd en de dag wordt afgesloten met een borrel.

In-company
Deze training wordt alleen in-company gegeven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

 

Blijf op de hoogte