Training

Etikettering mengvoeders en voedermiddelen

Etikettering van diervoederproducten is complexe en veelzijdige materie. Het vermelden van juiste en complete informatie op de verpakking van levensmiddelen is steeds belangrijker geworden. Consumenten maar ook producenten stellen steeds meer eisen, en ook de NVWA doet geregeld controles op etiketten.

Met deze cursus geven wij uitleg over de praktische toepassing van de etiketteringsregels voor mengvoeders en voedermiddelen. De basis voor deze cursus is de Europese Verordening nr. 767/2009. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar andere wet- en regelgeving waarin regels zijn opgenomen met betrekking tot het etiketteren van diervoeders.

Tijdens de cursus zullen ook de volgende onderwerpen besproken worden:

  • Gebruik van de catalogus voedermiddelen;
  • Gebruik van het Feed additives register
  • Gebruik van claims
  • Bijzondere voorwaarden met betrekking tot dieetvoeders
  • Etikettering van niet-conforme diervoeders.

Het doel is dat deelnemers na de cursus zelf etiketten kunnen opstellen en kunnen beoordelen conform de regelgeving. Tijdens de cursus worden diverse praktische oefeningen aangeboden om vertrouwd te raken met de behandelde theorie. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.

Doelgroep
Deze cursus is voor kwaliteitsmedewerkers, verantwoordelijken voor etiketten, inkopers en nutritionisten die extra handvaten of een opfrisser nodig heeft voor de etikettering van mengvoeders en voedermiddelen. Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
De cursus duurt twee dagdelen en wordt gegeven op onze trainingslocatie in Giessen. Een verzorgde lunch is bij de cursus inbegrepen. Na afloop van de cursus zal er een borrel worden gehouden.

Aanmelden
Zorg dat u zich op tijd aanmeldt, bij voorkeur drie weken van tevoren. Als er te weinig animo voor een cursus is, gaat deze niet door. Als u zich wel heeft aangemeld voor een cursus en gaat deze niet door, dan krijgt u daarover ruim van tevoren bericht. Aanmelden kan via training@schoutenadvies.nl.

In-company
Heeft u interesse in een training speciaal op maat voor uw bedrijfssituatie? De training “Etikettering mengvoeders en voedermiddelen” kunnen wij ook in-company geven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte