Training

Etikettering voormengsels en toevoegingsmiddelen

Etikettering van diervoederproducten is complexe en veelzijdige materie. Met deze cursus geven wij uitleg over de praktische toepassing van de etiketteringsregels voor voormengsels en toevoegingsmiddelen. De basis voor deze cursus is de Europese Verordening nr. 1831/2003. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar andere wet- en regelgeving waarin regels zijn opgenomen met betrekking tot het etiketteren van diervoeders.

Tijdens de cursus zullen ook de volgende onderwerpen besproken worden:

  • gebruik van de catalogus voedermiddelen;
  • gebruik van claims;
  • gebruik van gedragscodes m.b.t. etikettering.

Het doel is dat cursisten na de cursus zelf etiketten kunnen opstellen en kunnen beoordelen conform de regelgeving. Tijdens de cursus worden diverse praktische oefeningen aangeboden om vertrouwd te raken met de behandelde theorie. Deelnemers ontvangen een uitgebreide cursusmap met daarin diverse tools om gemakkelijk etiketten te kunnen opstellen en beoordelen Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus.

Doelgroep
Kwaliteitsmedewerkers, verantwoordelijken voor etiketten, inkopers en nutritionisten. Om deze module met succes te kunnen volgen, is basiskennis van GMP+, HACCP en diervoedergrondstoffen een pré.  Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
De cursus duurt één dagdeel en wordt gegeven op onze trainingslocatie in Giessen.

In-company
Deze training wordt alleen in-company gegeven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte