Training

Etikettering voormengsels en toevoegingsmiddelen

Etikettering van diervoederproducten is complexe en veelzijdige materie. Met deze cursus geven wij uitleg over de praktische toepassing van de etiketteringsregels voor voormengsels en toevoegingsmiddelen. De basis voor deze cursus is de Europese Verordening nr. 1831/2003. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar andere wet- en regelgeving waarin regels zijn opgenomen met betrekking tot het etiketteren van diervoeders.

Tijdens de cursus zullen ook de volgende onderwerpen besproken worden:

  • gebruik van de catalogus voedermiddelen;
  • gebruik van claims;
  • gebruik van gedragscodes m.b.t. etikettering.

Het doel is dat cursisten na de cursus zelf etiketten kunnen opstellen en kunnen beoordelen conform de regelgeving. Tijdens de cursus worden diverse praktische oefeningen aangeboden om vertrouwd te raken met de behandelde theorie. Deelnemers ontvangen een uitgebreide cursusmap met daarin diverse tools om gemakkelijk etiketten te kunnen opstellen en beoordelen Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus.

Doelgroep
Kwaliteitsmedewerkers, verantwoordelijken voor etiketten, inkopers en nutritionisten. Om deze module met succes te kunnen volgen, is basiskennis van GMP+, HACCP en diervoedergrondstoffen een pré.  Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
De cursus duurt één dagdeel en wordt gegeven op onze trainingslocatie in Giessen.

Aanmelden
Zorg dat u zich op tijd aanmeldt, bij voorkeur drie weken van tevoren. Als er te weinig animo voor een cursus is, gaat deze niet door. Als u zich wel heeft aangemeld voor een cursus en gaat deze niet door, dan krijgt u daarover ruim van tevoren bericht. Aanmelden kan via training@schoutenadvies.nl.

In-company
Heeft u interesse in een training speciaal op maat voor uw bedrijfssituatie? De training “Etikettering voormengsels en toevoegingsmiddelen” kunnen wij ook in-company geven. Informeer naar de mogelijkheden via training@schoutenadvies.nl.

Blijf op de hoogte