Opstellen monitoringsplan diervoeders
Vanuit zowel wettelijke vereisten als diverse kwaliteitssystemen, zoals GMP+ en FCA, is het verplicht een monitoringsplan voor diervoeders op te stellen. Maar hoe stel je een effectief plan op? Welke wet- en regelgeving is van toepassing en welke aanvullende eisen stelt GMP+ of FCA? Deze training biedt een helder inzicht in de eisen rondom het opstellen van een monitoringsplan voor diervoeders.
Doelgroep
Deze training is specifiek ontwikkeld om kwaliteitsmedewerkers, leden van het HACCP- en validatieteam, directieleden, in- en verkopers de benodigde bagage mee te geven die hen helpt bij het opstellen en uitvoeren van een monitoringsplan. Het niveau van de training is: MBO+ / HBO.
Programma
- Het belang van monitoring in de diervoedersector
- Benadering op wettelijk niveau en keten niveau
- Borging van voederveiligheid binnen de diervoederketen
- Europese en nationale wetgeving (Nederland/België)
- GMP+, FCA en SecureFeed-eisen
- Het collectieve monitoringsplan
- Stappen voor het opstellen van een monitoringsplan:
- Gebaseerd op wettelijke eisen, kwaliteitssystemen en HACCP
- Randvoorwaarden monstername
- Interpretatie resultaten
- Delen analyseresultaten
Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van (groeps)oefeningen en realistische voorbeelden om de deelnemers te helpen de concepten en toepassingen beter te begrijpen. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.
-
- Leerdoelen
-
Na afloop van deze training zijn deelnemers in staat om zelfstandig een monitoringsplan op te stellen dat aansluit bij de bedrijfsactiviteiten. Hierbij wordt onder andere ingegaan op:
- Voor welke producten een monitoringsplan noodzakelijk is
- Welke parameters onderzocht moeten worden
- De frequentie van monitoring
- De interpretatie van de resultaten
-
-
Op inschrijving / in-company
-
Deze training kan in-company op uw bedrijf aangeboden worden. Daarnaast wordt de training regelmatig op inschrijving gegeven. De datums hiervoor staan in de trainingsagenda op: www.schoutenadvies.nl/trainingsagenda/
Deze training zou in overleg eventueel digitaal aangeboden kunnen worden.
Kosten
Op inschrijving: zie trainingsagenda
In-company: neem contact op met training@schoutenadvies.nl voor een vrijblijvende offerte.Taal
Op inschrijving: NederlandsIn company: Keuze Nederlands of Engels. Tijdens de training worden de eisen vanuit Europese, Nederlandse en/of Belgische wetgeving, GMP+ en eventueel SecureFeed behandeld.
Aanmelden
Voor aanmelding voor de inschrijftraining of voor meer informatie over deze in-company training kunt u een e-mail sturen naar training@schoutenadvies.nl.
-