Training

Risicomanagement mengvoederproductie

Voor een mengvoederfabrikant is het uitvoeren van een risicoanalyse of het opstellen van een beheersingsplan niet altijd even eenvoudig. Het doel van deze training is om voldoende kennis en handvatten aan de cursisten te bieden, zodat ze zelf in staat zijn om een HACCP-plan voor het productieproces op te zetten, te implementeren en te onderhouden. Dit doen we met een combinatie van theorie, praktische oefeningen en een bezoek aan uw eigen fabriek. 

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor kwaliteitsmedewerkers en leden van een HACCP- of validatieteam. Om deze cursus met succes te kunnen volgen, is basiskennis van HACCP, GMP+ en diervoedergrondstoffen een pré. In verband met het bezoek aan de fabriek, kan deze cursus door maximaal 20 deelnemers worden bijgewoond.

Niveau: MBO+ / HBO.

Programma
Tijdens deze training wordt gebruikt gemaakt van diverse praktijkcases, (groeps)oefeningen en realistische voorbeelden om de deelnemers te helpen de concepten en toepassingen beter te begrijpen. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname aan de training.

Deze training duurt een volledige dag. Het ochtendprogramma behandelt de basis van HACCP, en het middelprogramma bestaat uit een verdieping en praktijkvoorbeelden in de mengvoederfabriek.

Ochtend: Basis HACCP

 • Achtergrond HACCP
 • De 7 basisprincipes en 13 stappen

Middag: Verdieping HACCP en fabrieksbezoek

 • Verdieping ochtendprogramma
 • Risico’s herkennen
 • Stroomschema’s opstellen
 • Beslisboom en vaststellen CCP’s en OPRP’s
 • Validatie en verificatie
 • Corrigerende en preventieve maatregelen
 • Diverse cases
 • Praktijkvoorbeelden bekijken in de fabriek

Leerdoelen

 1. Opzetten en onderhouden van een HACCP-plan: Aan het einde van de training kunnen deelnemers een effectief HACCP-plan opstellen en bijhouden.
 2. Toepassen van HACCP-kennis in de eigen fabriek: Na afloop van de training zijn deelnemers in staat om de opgedane kennis en vaardigheden direct toe te passen binnen hun eigen fabrieksomgeving, om zo de voedselveiligheid te waarborgen en te verbeteren. Dit omvat het implementeren van HACCP-principes en het effectief beheren van voedselveiligheidsrisico’s in de dagelijkse praktijk van productie en distributie van mengvoeders.

Op inschrijving / in-company
Deze training kan in-company op uw bedrijf aangeboden worden.

Kosten
Neem contact op met training@schoutenadvies.nl voor een vrijblijvende offerte.

Taal
Keuze Nederlands of Engels

Aanmelden
Voor meer informatie over deze in-company training kunt u een e-mail sturen naar training@schoutenadvies.nl. 

Blijf op de hoogte